Δ.ΦΑΤΟΥΡΟΣ-«Ομαλή η συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα» | Epirus World

Δ.ΦΑΤΟΥΡΟΣ-«Ομαλή η συνεργασία με τον ΠΑΣ Γιάννινα»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΟΗΕ Δημήτρης Φατούρος βρέθηκε στους «Ζωσιμάδες», όπου μίλησε για τη συνεργασία μεταξύ του οργανισμού και του ΠΑΣ Γιάννινα.Ο Έλληνας εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών χαρακτήρισε ομαλή τη συνεργασία με τους Γιαννιώτες, αναφέροντας παράλληλα πως τους στόχους που πρέπει να υλοποιηθούν.

Στη συνέντευξη μετείχε και ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος, που δήλωσε χαρούμενος για τη συνεργασία, προσθέτοντας πως μέσω αυτής ο κόσμος θα μάθει περισσότερα για τη δράση του ΟΗΕ.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Φατούρου:


«Θέλουμε μέσω της ομάδας, των παικτών να κάνουμε στους πολίτες των Ιωαννίνων γνωστούς αυτούς τους στόχους και να καλέσουμε τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία της υλοποίησής τους, αλλά και τη διαδικασία του ελέγχου των κρατών μελών για την πρόοδο των στόχων.Υπάρχουν χώρες που την φτώχεια την βλέπεις στο δρόμο. Περίπου με τα δικά μας τα στοιχεία το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού συνεχίζει να ζει με λιγότερο από 1,25 δολάρια την μέρα, δηλαδή βρίσκεται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικός ο στόχος νούμερο ένα που είναι η εξάλειψη της ακραίας φτώχειας μέχρι το 2030. Επίσης σημαντικός είναι και ο στόχος νούμερο δυο γιατί έχουμε αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο περίπου ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους που υποσιτίζονται. Με τον στόχο τρία (καλή υγεία) φιλοδοξούμε να μειώσουμε αισθητά την παιδική και την μητρική θνησιμότητα, ιδίως την παιδική. Όπως ξέρετε εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που στη χώρα μας ή στην Ευρώπη είναι ανύπαρκτες. Υπάρχουν παιδιά ή γυναίκες που πεθαίνουν πάνω στη γέννα, γιατί δεν έχουν την στοιχειώδη ιατρική φροντίδα.Τέλος ο στόχος νούμερο τέσσερα (ποιοτική εκπαίδευση) είναι ένας πολύ σημαντικός στόχος. Αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 60 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που δεν έχουνε πάει ποτέ σχολείο. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα εκπαίδευσης, είναι ένα έντονο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή έχουμε 100 εκατομμύρια παιδιά που έχουνε προβλήματα ανάγνωσης και απλών αριθμητικών πράξεων. Όλα αυτά μας φαντάζουν πολύ μακρινά, αλλά δεν είναι υπάρχουνε και πραγματικά φιλοδοξούμε όλα αυτά μέχρι το 2030 να έχουν αλλάξει. Μόνο και μόνο πιστεύω το γεγονός πως ο κόσμος το 2015 συμφώνησε σε συγκεκριμένους στόχους, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την υλοποίησή τους και αυτό που μας κάνει ακόμα περισσότερο αισιόδοξους είναι ότι έχουμε τη συνεργασία ομάδων, ανθρώπων, μαθητών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης». [epirusgate
]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου