Μια πολύχρωμη, πολιτισμική γιορτή στη ‘Μικρή Πόλη’ των Ιωαννίνων | Epirus World

Μια πολύχρωμη, πολιτισμική γιορτή στη ‘Μικρή Πόλη’ των Ιωαννίνων

Εκατοντάδες επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων, μεταναστών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων, οργανώσεων, εθελοντών καθώς και απλών ανθρώπων της γειτονιάς, τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της ‘Μικρής Πόλης’, του κοινοτικού – διαπολιτισμικού Κέντρου που άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του με μια μεγάλη πολύχρωμη, πολυπολιτισμική γιορτή. 

Ποικίλες και ενδιαφέρουσες οι δράσεις, δυνατές και χαρούμενες οι φωνές των παιδιών, απρόσμενα ευχάριστη η συνεχής ροή του κόσμου που έφτανε μέχρι το πεζοδρόμιο της Μελετίου Γεωγράφου στον Πλάτανο Ιωαννίνων. 

Zωντανή μουσική από το Αφγανιστάν, παραδοσιακά ηπειρωτικά ακούσματα από το νεανικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ποιήματα από τους μικρούς μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου «ΒΑΛΑΝΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ» (ιδιαίτερες ευχαριστίες στις δασκάλες κα. Κοκκίνη, κα. Γιώτη και την μουσικό κα. Λαμπρίδη), συμμετοχικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά από την ΑΡΣΙΣ - Δράσεις στην Ήπειρο, την Terre des hommes, τους FLYING SEAGULL, και το PLAYHOUSE, αλλά και ένα πλούσιο «πολυπολιτισμικό τραπέζι» με εδέσματα, αναψυκτικά και λιχουδιές που προσέφεραν αφιλοκερδώς το ΑΓΝΑΝΤΙ, το ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το Κτήμα ΘΕΟΧΑΡΗ, και οι ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ συνέβαλαν στην επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, τίμησαν ιδιαιτέρως με τη παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας του Δήμου Ιωαννιτών, κ. Λιόντος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Καψάλης, η Εμπειρογνώμων ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κα. Χατζηαντωνίου, η Συντονίστρια του Προγράμματος της Άρσις στην Ήπειρο κα. Βουγιάνοβιτς και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου κα. Μιτοπούλου που απήυθηναν και σύντομο χαιρετισμό. Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών κ. Βλάχος, η Προϊσταμένη της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης κα. Οικονομίδη, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Κατσάνος, εκπρόσωπος του Διοικητή της VIII Μεραρχίας, ο Αστυνόμος Β’ κ. Γρίβας, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ο Αναπλ. Προϊστάμενος Δ/νσης Αστικής Κατάστασης & Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωαννίνων κ. Νάκκας και ο Τ. Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παπαδημητρίου. 

Τους επισκέπτες του Κέντρου καλωσόρισαν επίσης με σύντομο χαιρετισμό οι Συντονιστές του Διαπολιτισμικού Κέντρου κ. Τζιόβας (Oxfam) και κα. Νίνου (Tdh), ο Ali εκ μέρους της τοπικής κοινότητας των Αφγανών και ο Toni εκ μέρους της κοινότητας των Συρίων, ενώ γραπτό χαιρετισμό απέστειλε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού κ. Κολόκας. 

Την εκδήλωσε συντόνισε η κα. Φερεντίνου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Oxfam στην Ήπειρο. Η ‘Μικρή Πόλη’ πήρε μορφή από την Oxfam και την Terre des hommes με την υποστήριξη και χρηματοδότηση του Τμήματος ανθρωπιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να διευκολύνει την διαπολιτισμική επικοινωνία και ταυτόχρονα να υποστηρίξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Ήπειρο, σε αναζήτηση ασφάλειας και αξιοπρέπειας. 

Στο χώρο αυτό έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, γλωσσών, γενεών και είναι στο χέρι της τοπικής κοινωνίας των Ιωαννίνων να το διατηρήσει φωτεινό. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου