Ένα δάκρυ, ένα κερί και «τσουνάμι» αλληλεγγύης στο Παρίσι | Epirus World

Ένα δάκρυ, ένα κερί και «τσουνάμι» αλληλεγγύης στο Παρίσι

Οργή, ανείπωτη θλίψη και ένα μεγάλο «γιατί» είναι τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν το Παρίσι και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο μετά τα αλλεπάλληλα τρομοκρατικά χτυπήματα από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 129 ανθρώπους, ενώ ακόμα 352 βρίσκονται νοσηλευόμενοι, με 99 να χαροπαλεύουν.
Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σύνορα της Γαλλίας έχουν κλείσει και όλα δείχνουν ότι τα Ηλύσια Πεδία ετοιμάζονται για σφοδρή απάντηση στο Ισλαμικό Κράτος, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να κάνουν λόγο για «εμπόλεμη κατάσταση», προαναγγέλλοντας κατά πολλούς εμπλοκή της Γαλλίας στο Συριακό μέτωπο με χερσαίες δυνάμεις κατά των τζιχαντιστών.
Την ίδια ώρα χιλιάδες Παριζιάνοι αλλά και πολίτες σε όλες τις χώρες της Δύσης αγνόησαν το φόβο για την απειλή νέων τρομοκρατικών επιθέσεων και έσπευσαν στα σημεία των επιθέσεων για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα και να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα κερί.
parisi1parisi2parisi3parisi4parisi5parisi6parisi7parisi8parisi9parisi91parisi92parisi93parisi94parisi95parisi96parisi97parisi98parisi99

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου