Οι τρεις ομάδες τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι | Epirus World

Οι τρεις ομάδες τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι

Τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν απόλυτα συντονισμένοι στην στρατιωτικού τύπου τρομοκρατική επίθεση οι τζιχαντιστές αποκάλυψε ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολίν, κάνοντας λόγο για τρεις ομάδες των ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι έδρασαν σε πλήρη συντονισμό.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Γάλλος εισαγγελέας, οι τζιχαντιστές στο θέατρο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία όταν οι ακραίοι ισλαμιστές μπήκαν στο κτήριο και άρχισαν να γαζώνουν αθώους πολίτες, φώναζαν συνθήματα για τη Συρία και το Ιράκ.
Παράλληλα, ο Μολίν αποκάλυψε ότι οι έρευνες έχουν στραφεί σε ένα μαύρο Polo που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από το θέατρο Μπατακλάν λίγο πριν την επίθεση.
Σύμφωνα με τον ίδιο από τον εντοπισμό αυτού του οχήματος ξεκίνησαν οι έρευνες των Βέλγων καθώς νοικιάστηκε στο Βέλγιο από έναν Γάλλο πολίτη που συνελήφθη στα σύνορα μετά τις επιθέσεις.
Όπως είπε ένας από τους τρομοκράτες έχασε τη ζωή του από τα πυρά της αστυνομίας και άλλοι δύο αφού πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά.
Συνολικά, οχτώ τζιχαντιστές έπεσαν νεκροί στο Παρίσι, έχοντας πρώτα σκορπίσει το θάνατο σε129 ανθρώπους, ενώ ακόμα 99 από τους συνολικά 352 τραυματίες χαροπαλεύουν. Τέσσερις από τους δράστες σκοτώθηκαν στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν, εκ των οποίων οι τρεις πυροδότησαν γιλέκα με εκρηκτικά και ο τέταρτος έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων που επενέβησαν. Τρεις βομβιστές-καμικάζι σκοτώθηκαν στην περιοχή του Stade de France και άλλος ένας στην λεωφόρο Βολτέρου, κοντά στο Μπατακλάν, στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού.
Οι επτά τρομοκρατικές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής από τους τζιχαντιστές έγιναν σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών σε λιγότερο από μισή ώρα, μέσα σε 23 λεπτά για την ακρίβεια, με χρονική διαφορά 5 λεπτών.Το χρονικό της χθεσινής «ημέρας τρόμου» όπως το κατέγραψε το υπουργείο εσωτερικών έχει ως εξής:
Στις 21:20 έγινε η πρώτη έκρηξη με ανατίναξη ενός καμικάζι έξω από το γήπεδο «Stade de France», κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία.
PARISADASZ
Ήταν συγκεντρωμένα γύρω στα 80.000 άτομα και ανάμεσά τους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών.
Στις 21:25 ήτοι 5΄αργότερα, οι πρώτοι πυροβολισμοί στο 10ο διαμέρισμα ανατολικά στο Παρίσι στο αίθριο μιας πιτσαρίας. Πέντε άτομα έπεσαν νεκρά από τις ριπές.
ΠΑΡΙΣΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Στις 21: 30, ήτοι για ακόμα μια φορά 5' αργότερα, δεύτερη ενέργεια καμικάζι έξω από το Στάδιο.
21:38, Επιστροφή στο κέντρο του Παρισιού ( Rue de Charonne) στο 11ο διαμέρισμα νέα επίθεση σε εστιατόρια, στα τραπεζάκια έξω, με 19 νεκρούς σύμφωνα με το υπουργείο.
PARISI3
21: 43 ήτοι 5' αργότερα, νέα έκρηξη πάντα στο 11ο ( Boulevard Voltaire) μπροστά στο νούμερο 253 κοντά στην πλατεία του Έθνους (place de la Nation).
21: 50 αρχή της επίθεσης στο Μπατακλάν στο ίδιο μπουλεβάρτο Βολτέρ, αλλά στο νούμερο 50, όπου ευρίσκεται η ιστορική για την πρωτεύουσα αίθουσα συναυλιών. Η απόσταση από την προηγούμενη επίθεση είναι μόλις 2 χιλιόμετρα ήτοι 5' με αυτοκίνητο.
PARISI2
Στο Μπατακλάν η επίθεση των τρομοκρατών διήρκησε 3 ώρες έως την έφοδο των ειδικών μονάδων της αστυνομίας.
21: 53 Τρίτη ενέργεια καμικάζι και πάλι στο Στάδιο.
Σημάδευαν την καρδιά και το πνεύμα της χώρας, κάτι το οποίο είναι το πλέον ανησυχητικό στοιχείο για τους Παριζιάνους. Στις προηγούμενες επιθέσεις οι τρομοκράτες είχαν στόχους πολιτικούς, θρησκευτικούς ή άλλους. Χθες δεν υπήρξε στόχος. Πυροβολούσαν οποιονδήποτε. Σημάδευαν την καρδιά και το πνεύμα της χώρας.
Σε τι απέτυχαν οι μυστικές υπηρεσίες που ήταν ήδη σε ετοιμότητα από τον Ιανουάριο μετά την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo; Αυτό το ερώτημα απασχολεί σήμερα τους Γάλλους. Στο μεταξύ όσο περνά η ώρα έρχονται στην επιφάνεια νέα στοιχεία που δείχνουν ότι οι τζιχαντιστές άλλαξαν τρόπο δράσης, ότι στη Συρία λειτουργεί πλέον πυρήνας που ασχολείται αποκλειστικά με την οργάνωση επιχειρήσεων στην Δύση και που χρησιμοποιεί νέους τρόπους επικοινωνίας με μυστικούς κώδικες για την καθοδήγηση νεαρών μουσουλμάνων, οι οποίοι είναι έτοιμοι να πεθάνουν ως μάρτυρες.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου