Συγκλονίζει ο γαλλικός Τύπος με μηνύματα ενότητας και αντίστασης | Epirus World

Συγκλονίζει ο γαλλικός Τύπος με μηνύματα ενότητας και αντίστασης


Μετά το σοκ που προκάλεσαν οι χειρότερες επιθέσεις που διαπράχθηκαν ποτέ στη Γαλλία, ο θυμός και η επιθυμία για ενότητα, αλλά και για αντίσταση, βρίσκεται στο επίκεντρο των αναλύσεων των σημερινών γαλλικών εφημερίδων.
«Η θλίψη και ο θυμός» έχουν κυριεύσει την Le Figaro, η οποία όπως και η Liberation, κυκλοφόρησαν εκτάκτως σήμερα, δύο ημέρες μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα με τους, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 129 νεκρούς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
«Είμαι Παρίσι» τιτλοφορείται η Liberation, υιοθετώντας το σύνθημα που κατακλύζει τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το «Είμαι Σαρλί» που είχε διαδοθεί έπειτα από τις επιθέσεις του Ιανουαρίου.
«Αντιστεκόμαστε», υποστηρίζει παράλληλα η "Le Parisien/Aujourd'hui en France".
«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά μιας ολοκληρωτικής, τυφλής, τρομερά φονικής τρομοκρατίας», επιμένει η "Le Monde".
«Ο πόλεμος αυτός, τώρα το κατάλαβαν όλοι, μόλις τώρα άρχισε», προειδοποιεί η "Le Figaro", ενώ η "Liberation" υπογραμμίζει ότι «το συμπέρασμα (που) επιβάλλεται μέσα από τον τρομερό του ρεαλισμό: οι Γάλλοι θα πρέπει εφεξής να ζουν με την τρομοκρατία».
Το σύνθημα για ενότητα υπάρχει διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο. Είναι «η Δημοκρατία απέναντι στην βαρβαρότητα», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η "Journal du Dimanche".
Για την "Les Dernieres Nouvelles d'Alsace" «το πραγματικό διακύβευμα είναι η επαναβεβαίωση των δημοκρατικών αξιών». «Μας κάνουν πόλεμο. Ενωμένοι, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απαράδεκτη τρέλα», σημειώνει η εφημερίδα.
«Κατά της κτηνωδίας, υπάρχει μόνον μια αρχή: η δύναμη. Κατά της αγριότητας, μόνον ένας νόμος: η αποτελεσματικότητα», καταλήγει η "Le Figaro".
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου