Συντριβή αεροσκάφους… Γιαννιώτης ο συνεπιβάτης.. | Epirus World

Συντριβή αεροσκάφους… Γιαννιώτης ο συνεπιβάτης..


Από τα Γιάννινα ήταν ο συνεπιβάτης του ιδιωτικού αεροσκάφους που κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή στη Χαριά Πύργου.

Ιδιοκτήτης του αεροσκάφους ήταν ο δάσκαλος Δημήτρης Βασιλείου. Μαζί του πετούσε ο Κώστας Καλογερογιάννης από τα Γιάννινα, που ζούσε και εργαζόταν στο Μεσολόγγι.

Μάλιστα είχε αναπτύξει έντονη εθελοντική δράση και ήτα μέλος της ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου.

Ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης, είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους των δύο επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας στο χωριό Χαριά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο (2) επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2μισή ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου-Ανδραβίδας-Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

epiruspost

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου