500 χιλιάδες για νέα έργα στην Εφύρας | Epirus World

500 χιλιάδες για νέα έργα στην Εφύρας

Την σύμβαση για την δεύτερη φάση των έργων αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Εφύρας, ύψους 500 χιλιάδων υπέγραψε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με τον ανάδοχο του έργου.

Στη νέα εργολαβία περιλαμβάνονται εργασίες απομάκρυνσης του φθαρμένου ασφαλτικού οδοστρώματος και ακολούθως πλήρης ανακατασκευή του, αντικατάσταση πλακοστρώσεων και κρασπέδων στα πεζοδρόμια, καθώς και οριζόντια σήμανση των οδών.

Η σημαντικότερη όμως παρέμβαση είναι η δημιουργία ενός ακόμα κόμβου στη συμβολή των οδών Καπετάν Κλειδή, Καπετάν Χασιώτη και Καπετάν Λεπενιώτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, ο κόμβος έχει συνολική διάμετρο 20.00 μ. Προβλέπονται πεζοδρόμια επαρκούς πλάτους, άνω του 1,65 μ καθώς και μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 5,50 μ. Τέλος  προβλέπεται η κατασκευή κυκλικής νησίδας διαμέτρου 8.00 μ., εκ των οποίων περιμετρικά τα 2.00 μ. υποβαθμίζονται για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας μεγάλων οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι οι παρεμβάσεις αυτές σε συνδυασμό με έργα που θα γίνουν στην περιοχή Δροσιάς Πεντέλης Τσιφλικοπουλου, υλοποιώντας την πράξη εφαρμογής που δημοπρατήθηκε και είναι στη φάση της εκπόνησης, έρχονται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα χιλιάδων κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι βίωναν για χρόνια την εγκατάλειψη, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου