Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έμειναν μακριά από την Ήπειρο… | Epirus World

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έμειναν μακριά από την Ήπειρο…

Τα έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού είχαν την μορφή καταιγίδας το προηγούμενο διήμερο… Ακραία κι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εν μέσω θέρους. Η κακοκαιρία έμεινε τελικά μακριά από την Ήπειρο. Στις περισσότερες περιοχές όπως και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων εκδηλώθηκαν βροχοπτώσεις. Οι συνηθισμένες βροχοπτώσεις χωρίς καμία ένταση. Δεκαπέντε χιλιοστά περίπου στα Γιάννινα, ανάλογες ποσότητες στα ορεινά και τα παραθαλάσσια. Αν κάτι εμφανώς άλλαξε αυτό είναι η θερμοκρασία. Ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτι που ανακούφισε πολλούς, ειδικά μετά τον καύσωνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Μόλις δώδεκα βαθμούς έδειξε το θερμόμετρο στη Βωβούσα το πρωί, 15 στα Γιάννινα και 18 στην παραθαλάσσια Πάργα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν ήρθαν ποτέ στην Ήπειρο. Παρότι σε όλα τα δελτία πρόγνωσης περιλαμβάνονταν η περιοχή και στους χάρτες ήταν «κόκκινη».

Ωστόσο τα δελτία καιρού προκάλεσαν αναπόφευκτα αναστάτωση. Αφενός υπήρξαν υπηρεσίες που τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται στα μέσα του καλοκαιριού. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής. Δεν χρειάστηκε τελικά να παρέμβουν πουθενά..

Αφετέρου υπήρξαν οικογένειες που ματαίωσαν τις διακοπές τους ή τα προγραμματισμένα ταξίδια…

Βέβαια όλα αυτά μπορούν να ξεχαστούν.. Και ο καθένας να τα προσπεράσει μένοντας στο πιο σημαντικό.. Ότι η περιοχή δηλαδή δεν χτυπήθηκε από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου