ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται ακόμα | Epirus World

ΠΟΕΔΗΝ: Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία πληρώνεται ακόμα

Το θέμα του πρώην διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας, που είχε προσκομίσει πλαστά πτυχία, επαναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ο πρώην διοικητής «φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνετε κανονικότητα από το Ελληνικό Δημόσιο». Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, έχει επανενταχθεί στο προσωπικό του Θριασίου μετά την απομάκρυνσή του.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

«Τι έγινε ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας με τα πλαστά πτυχία; Συνεχίζει παράνομα να πληρώνεται ως υπάλληλος από το Θριάσιο Νοσοκομείο. Φέρνει αναρρωτικές άδειες
Είναι σαφές πια ότι ο πρώην Διοικητής της Νίκαιας κος Μπούτος απολαμβάνει υπηρεσιακή ασυλία από την κυβέρνηση. Σωστά δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του από το Θριάσιο Νοσοκομείο για λόγους συνταξιοδότησης.
Όμως λόγω πλαστών πτυχίων με βάση το Ν.3528/2007 άρθρο 20 και τον ν.4305/2014, θα έπρεπε να ανακληθεί ο διορισμός του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και να αποσταλεί ο φάκελός του στην Εισαγγελέα. Όπως συνέβη με τις καθαρίστριες, τις Νοσηλευτές που προσκόμισαν πλαστά πτυχία.
Η παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που δεν έχει συσταθεί ακόμη είναι στάχτη στα μάτια. Δεν τέθηκε καν σε αργία για τα πλαστά πτυχία.
Σήμερα ο κος Μπούτος είναι εγγεγραμμένος στη δύναμη του προσωπικού του Θριάσιου Νοσοκομείου. Φέρνει αναρρωτικές άδειες και πληρώνετε κανονικότητα από το Ελληνικό Δημόσιο».

Εισαγγελική έρευνα για τα πλαστά πτυχία

Οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή εδώ και μήνες βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή σχετική καταγγελία.
Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών ο πρώην διοικητής βρέθηκε στο «τιμόνι» του δημόσιου νοσοκομείου με τέσσερα πλαστά πτυχία.
Όπως αναφέρεται στο επίμαχο πόρισμα ο πρώην διοικητής καταγραφόταν στο σύστημα απογραφής του Δημοσίου ως κάτοχος υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένου, αναγνωρισμένου και συναφούς με το αντικείμενο του κλάδου του διδακτορικού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.
Από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτοχος του διπλώματος, όπως επίσης και των άλλων τίτλων που εμφανίζονταν στο σύστημα απογραφής και συγκεκριμένα: 1) Μεταπτυχιακό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, 2) πτυχίο Μαθηματικών από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και 3) πτυχίο Φιλοσοφίας από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το πόρισμα, όπως προβλέπει ο νόμος, διαβιβάζεται στον εισαγγελέα εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών για την περαιτέρω έρευνα.
Πάντως, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας διαψεύδει τις καταγγελίες για προσωπική εμπλοκή του στην υπόθεση των πλαστών πτυχίων και πλαστογραφίας υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης.
Μάλιστα, φέρεται να είχε δηλώσει πως έχει πτυχία τα οποία δικαιολογούν την εξέλιξη του. Αναφερόμενος δε στους τίτλους σπουδές που βρίσκονται υπό έλεγχο εμφανίζεται να λέει χαρακτηριστικά: «Ούτε τους έχω τους τέσσερις τίτλους σπουδών, ούτε τους έχω δηλώσει ο ίδιος».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου