Πρέβεζα: Δεκάδες οι αιτήσεις για μικροζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τον σεισμό | Epirus World

Πρέβεζα: Δεκάδες οι αιτήσεις για μικροζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις από τον σεισμό

Δεκάδες είναι οι αιτήσεις που συγκεντρώνονται από το πρωί στο Δημαρχείο της Πρέβεζας και αφορούν ζημιές ( τοιχοποιία ,σοβάδες , ρωγμές κλπ) σε πολυκατοικίες, μονοκατοικίες αλλά και καταστήματα και αποτελούν το "επακόλουθο" της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 5,2 ρίχτερ που "χτύπησε" στις 4.26 τα ξημερώματα την πόλη.Τα περισσότερα προβλήματα επικεντρώνονται στην περιοχή των Λευκαδίτικων, στην οδό Νικοπόλεως στο τέρμα της Λ.Ειρήνης (Καλάμια) αλλά και στην περιοχή του ΚΤΕΟ. Επίσης ζημιές σημειώθηκαν σε κατοικίες και επιχειρήσεις στον Μύτικα (αλλά και στο κοιμητήριο του χωριού), ενώ η καταγραφή ουσιαστικά δεν έχει ολοκληρωθεί αφού αρκετά σπίτια στην περιοχή είναι κλειστά και δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν έχουν προβλήματα. 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σε ότι αφορά τα σχολεία αυτά δεν παρουσιάζουν προβλήματα στην στατικότητά τους ωστόσο στο 1ο ΕΠΑΛ προκλήθηκαν ζημιές στα εργαστήρια, έσπασαν τζάμια και έπεσαν σοβάδες. 
Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Σιγά σιγά η πόλη βρίσκει ξανά τους ρυθμούς της, ωστόσο οι κάτοικοι ανησυχούν αφού σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν το φαινόμενο αναμένονται μετασεισμοί οι οποίοι μπορεί να φτάσουν και τα 4,5 ρίχτερ. 

Από το πρωί έχουν σημειωθεί πάντως αρκετοί μικροσεισμοί με τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής να είναι 3,4 ρίχτερ.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Η εικόνα ίσως περιέχει: πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου