Η «Σοφία» φέρνει τσουχτερό κρύο και πιθανή χιονόπτωση στην Πρέβεζα | Epirus World

Η «Σοφία» φέρνει τσουχτερό κρύο και πιθανή χιονόπτωση στην Πρέβεζα

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία» θα πλήξει τη χώρα μας, από το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου. Αρχικά η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από το Ιόνιο και τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της νύκτας θα επηρεάσει τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σταδιακά σε περιοχές της Ηπείρου, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με το epirusmeteo.gr ιδιαίτερα χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες στην Πρέβεζα από την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019, όπου ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και έναν βαθμό υπό το μηδέν, οπότε θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες προστασίας από τον παγετό, όπως:
  • Να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής
  • Να κλείσουμε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα
  • Να αδειάζουμε το νερό από το θερμοσίφωνα, ιδιαίτερα το βράδυ
  • Να μην σπαταλούμε αλόγιστα το νερό και να ελέγξουμε εάν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια
Τέλος, το πρωί της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται να δούμε τις πρώτες νυφάδες χιονιού για το 2019, να πέφτουν σε περιοχές του Δήμου Πρέβεζας, όπως το Κανάλι, το Ζάλογγο και τον Λούρο, ενώ πιθανότερη είναι η χιονόπτωση σε περιοχές των Δήμων Ζηρού και Πάργας.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου