Πάπιγκο μία ειδυλλιακή τοποθεσία δείτε την σε ένα βίντεο απο ψηλά | Epirus World

Πάπιγκο μία ειδυλλιακή τοποθεσία δείτε την σε ένα βίντεο απο ψηλά

Το Πάπιγκο μπορεί να είναι από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Ζαγορίου αποτελεί ωστόσο έναν επίγειο παράδεισο, πόλο έλξης πλήθους επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο εντυπωσιακός σχηματισμός της Αστράκας, με τους απόκρημνους βράχους να στέκουν επιβλητικά πάνω από το χωριό, κόβουν την ανάσα..



Οι περιπλανήσεις στα λιθόστρωτα καλντερίμια του οικισμού, τα αρχοντόσπιτα, οι βρύσες με τα πεντακάθαρα νερά, τα γραφικά ταβερνάκια και καφενεία κάνουν τον επισκέπτη να μη μπορεί να αποχωριστεί την περιοχή ..

Ανάμεσα στο μικρό και στο μεγάλο Πάπιγκο στη θέση Λάκος, είναι ένα γεφύρι μονότοξο που συνδέει τους 2 οικισμούς με το παλιό μονοπάτι, χτισμένο το 1854 από τον Αναστάσιο Λώλη.

Νερά κρυστάλλινα, σ’ ένα τοπίο που μοιάζει βγαλμένο από σκηνή ταινίας συναντάμε στις κολυμπήθρες ενώ μετά από το καταφύγιο της Αστράκας σε ύψος 2050 μέτρα βρίσκουμε την Δρακόλιμνη της Τύμφης.

Οποια εποχή του χρόνου και αν βρεθείτε στον παραδοσιακό αυτό οικισμό θα καταλάβετε γιατί το Πάπιγκο βρίσκεται ανάμεσα στους πιο γνωστούς και δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς και θα ανυπομονείτε για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στον μαγικό αυτό τόπο.

Ευχαριστώ τον Βασίλη Φιλώρα , για την παραχώρηση του αποσπάσματος με την δρακόλιμνη της Τύμφης
Λάζαρος Τσάτσος - mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου