Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά… Μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι | Epirus World

Σφοδρές χιονοπτώσεις στα ορεινά… Μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε όλη την ορεινή ζώνη της Ηπείρου κάνοντας την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι περισσότερες περιοχές ήταν ντυμένες στα λευκά από τις αρχές του έτους. Το νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει με ένταση περιοχές της Κόνιτσας, των Μαστοροχωρίων, του Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ύψος του νέου χιονιού ξεπέρασε το ένα μέτρο στο δρόμο προς την Μηλιά, στον οποίο επιχειρούν οι «φρέζες» τα ειδικά «χιονοδιωκτικά» μηχανήματα, προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό. Η κίνηση σε όλα τα ορεινά γίνεται με αλυσίδες και με πολύ μεγάλη προσοχή.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί 25 αποχιονιστικά μηχανήματα προς όλες τις κατευθύνσεις, δίνοντας αυτή την φορά πραγματική μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται με μεγάλη ένταση.
Στην υπόλοιπη Ήπειρο εκδηλώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Αρκετά είναι τα προβλήματα από καταπτώσεις λίθων αλλά και μικρές κατολισθήσεις όπως αυτή που συνέβη αργά το βράδυ, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας, κοντά στο Χάνι Τερόβου.
Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με βασικά χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου