Διάκριση για τον Δήμο Πρέβεζας για τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους Δημότες | Epirus World

Διάκριση για τον Δήμο Πρέβεζας για τις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους Δημότες

Το ολοκληρωμένο δίκτυο δομών που λειτουργεί στον Δήμο Πρέβεζας και αφορά τον τομέα της κοινωνικής πολιτικής "αποτυπώνει" ο Δείκτης Αποτελεσματικότητας των Δήμων που συνέταξε και παρουσίασε το ΚΕΦΙΜ "Μάρκος Δραγούμης". Συγκεκριμένα ο Δήμος Πρέβεζας συγκεντρώνοντας 13 βαθμούς βρέθηκε στην δεύτερη θέση της λίστας των "μεικτών" Δήμων με τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους Δημότες για το 2017 βελτιώνοντας μάλιστα την "βαθμολογία" που αφορούσε τα έτη 2015 και 2016.Για τον υπολογισμό της επίδοσης εκτιμήθηκαν οι υπηρεσίες που προσφέρει ο εκάστοτε Δήμος στους Δημότες του και συγκεκριμένα:

1. Υπηρεσίες προς για τις γυναίκες, τους νέους και την εκπαίδευση.
Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν δομές για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, δημοτικά ωδεία, κοινωνικά φροντιστήρια, κέντρα δια βίου μάθησης και παιδικούς/βρεφονηπιακούς/βρεφικούς σταθμούς.
2. Υπηρεσίες για τους ηλικιωμένους 
Επιβραβεύονται με υψηλότερη βαθμολογία οι δήμοι που φροντίζουν για τη λειτουργία Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), καθώς και του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
3. Λειτουργία συσσιτίου 

Επιβραβεύονται με υψηλότερη βαθμολογία οι δήμοι που φροντίζουν για τη λειτουργία συσσιτίων, μια λειτουργία βαρύνουσας σημασίας υπό της παρούσες συνθήκες της κρίσης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διάκριση αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος όχι μόνο δεν επαναπαύεται αλλά μεριμνά για την δημιουργία και άλλων δομών που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες καθώς και όλους τους Δημότες. "Στη δεδομένη στιγμή θεωρούμε ότι το πιο σημαντικό για έναν Δήμο είναι να στέκεται δίπλα σε κείνους που έχουν ανάγκη” υπογραμμίζει ο κ.Μπαΐλης χαρακτηρίζοντας την κοινωνική πολιτική του Δήμου ως πρώτη προτεραιότητα. Τις ευχαριστίες της τόσο προς τον Δήμαρχο όσο και προς τους εργαζομένους των δομών εκφράζει η αρμόδια εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ελευθερία Αγγέλη, τονίζοντας ότι καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια (η οποία και συνεχίζεται) για τη δημιουργία και την λειτουργία των συγκεκριμένων δράσεων. 

Σήμερα στον Δήμο της Πρέβεζας έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο δομών που αποτελείται από το Τμήμα Πρόνοιας, το Κέντρο Συμβουλευτικής, το ΚΑΠΗ, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Βοήθεια στο Σπίτι και το Κ.Η.Φ.Η τα οποία προσφέρουν υπηρεσίες σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου