Με αυξημένες αποδοχές ξεκινά τον Φεβρουάριο το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 56 Δήμους και 35 Περιβαλλοντικούς Φορείς | Epirus World

Με αυξημένες αποδοχές ξεκινά τον Φεβρουάριο το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 56 Δήμους και 35 Περιβαλλοντικούς Φορείς

Στις 80 ανέρχονται οι θέσεις για τον Δήμο της Πρέβεζας

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις για την συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 8.933 προσλήψεις σε 56 Δήμους και άλλους 37 περιβαλλοντικούς φορείς της χώρας. 

Οι ωφελούμενοι της κοινωφελούς εργασίας αυτή τη στιγμή εισπράττουν ποσό ίσο με τις καθαρές αμοιβές που αντιστοιχούν στις κατώτατες αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή σήμερα 495,25 ευρώ μηνιαίως και 19,81 ευρώ ημερησίως. Μάλιστα το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς θα συνδεθεί με τον νέο κατώτατο μισθό έτσι οι αποδοχές αυτών που θα συμμετάσχουν φέτος στην κοινωφελή θα είναι κοντά στα 640 ευρώ το μήνα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι με ηλικία από 18 ετών και άνω. Ωστόσο, σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η σχετική υπουργική απόφαση, το επίκεντρο εστιάζεται στους μακροχρόνια –άνω των 12 μηνών- ανέργους και μάλιστα στους άνω των 45, και 55 ετών οι οποίοι έχουν και την μεγαλύτερη μοριοδότηση για τις νέες προσλήψεις. 

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν με 8μηνη σύμβαση. Η νέα κοινωφελής εργασία αποσκοπεί στην κάλυψη θέσεων τόσο σε 56 Δήμους της χώρας όσο και σε φορείς περιβαλλοντικής διαχείρισης προστατευόμενων φυσικών περιοχών (Natura) πανελλαδικά. 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν στον Δήμο της Πρέβεζας είναι 80 και αφορούν δεκάδες ειδικότητες τόσο εξειδικευμένου όσο και προσωπικού γενικών καθηκόντων.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου