Αύριο η συνάντηση της "Αμφικτυονίας" για τη δημιουργία των Δρόμων Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την συμμετοχή και του Δημάρχου Πρέβεζας | Epirus World

Αύριο η συνάντηση της "Αμφικτυονίας" για τη δημιουργία των Δρόμων Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την συμμετοχή και του Δημάρχου Πρέβεζας

Σε συνάντηση του Ε.Ο.Ε.Σ "Αμφικτυονία" με θέμα τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Διαδρομής με τίτλο "Δρόμοι Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 11 το πρωί θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης. Στην ίδια συνάντηση θα συμμετέχουν ακόμη οι Δήμοι Αγίου Νικολάου Κρήτης, Λειψών, Ύδρας και Χίου οι οποίοι έχουν ενάλια ευρήματα, ενώ θα συζητηθούν ιδέες αλλά και το πλάνο που έχει εκπονήσει η Αμφικτυονία για να υλοποιήσει τον φιλόδοξο αυτό στόχο της. Ζητούμενο του προγράμματος είναι ο ενάλιος αρχαιολογικός πλούτος (τον οποίο λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της Αρχαίας Νικόπολης) διαθέτει και η Πρέβεζα με γνωστά αλλά και άγνωστα ναυάγια να "κρύβονται" στον βυθό της , να "βγει" στο φως και να αποτελέσει ένα ακόμη τουριστικό σημείο αναφοράς.

Η Αμφικτυονία έχει ήδη απευθυνθεί τόσο στο Ινστιτούτο Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών όσο και στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων "κερδίζοντας" καταρχήν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου