Προσωρινές ρυθμίσεις με στόχο την απόδοση στην κυκλοφορία 15 χιλιομέτρων του δρόμου Άκτιο -Αμβρακία | Epirus World

Προσωρινές ρυθμίσεις με στόχο την απόδοση στην κυκλοφορία 15 χιλιομέτρων του δρόμου Άκτιο -Αμβρακία

"Μικραίνει" η απόσταση προς την Αθήνα

Στην εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προχωρά από σήμερα Παρασκευή η τροχαία Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα του νέου αυτοκινητοδρόμου "Ακτιο -Αμβρακία" από την περιοχή του Αεροδρομίου του Αεροδρομίου Ακτίου μέχρι το νέο ανισόπεδο κόμβο Κ4.

Συγκεκριμένα επιβάλλονται περιορισμοί ως προς τα όρια ταχύτητας και την εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των κινούμενων οχημάτων από την έξοδο της ζεύξης και την υφιστάμενη Εθνική Οδό Πρέβεζας-Αγ.Νικολάου καθώς και στην υφιστάμενη επαρχιακή οδό Βόνιτσας-Μύτικα-Αστακού.Η διεξαγωγή της κυκλοφορίας στα ανωτέρω σημεία θα διεξάγεται μέσω των ήδη κατασκευασμένων διαχωρισμένων κλάδων του νέου αυτοκινητοδρόμου.

Η απόφαση των ρυθμίσεων έχει ισχύ έως 31-12-2020, ενώ το κομμάτι που θα δοθεί στην κυκλοφορία είναι περίπου 15 χιλιόμετρα, βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση προς Λευκάδα- Άκτιο και Πρέβεζα.

Με την ολοκλήρωση του έργου (η οποία τοποθετείται καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα το 2021) η απόσταση Αντίρριο-Άκτιο και Αντίρριο-Λευκάδα θα μειωθεί σε περίπου 75-80 λεπτά και συνολικά η απόσταση από την Αθήνα θα μειωθεί αισθητά σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά από 4 ώρες που είναι σήμερα.

Φωτο: Σταύρος Πάτσης - Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου