Ο ΕΛΓΟ επιβάλλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις αλλά οι κτηνοτρόφοι τα βλέπουν πολύ μικρά! | Epirus World

Ο ΕΛΓΟ επιβάλλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις αλλά οι κτηνοτρόφοι τα βλέπουν πολύ μικρά!

Ομολογία πλήρους αποτυχίας των ελεγκτικών μηχανισμών, χαρακτηρίζονται από τους κτηνοτρόφους και τους συλλόγους τους, οι ανακοινώσεις του ΕΛΓΟ- Δήμητρα ότι 24 επιχειρήσεις της χώρας δεν κατέθεσαν κανένα ισοζύγιο γάλακτος καθόλη την διάρκεια του 2017 ενώ άλλες 44 κατέθεσαν ελλιπή στοιχεία για τα μηνιαία ισοζύγια. Τα πρόστιμα που προβλέπονται για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ανακοινώθηκαν, αντιστοιχούν με βάση την νομοθεσία σε ευτελή ποσά τα οποία δεν ξεπερνούν τα χίλια ευρώ. Οι κτηνοτρόφοι μιλούν για διπλό εμπαιγμό και για κοροϊδία την ώρα που οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά επίπεδα.

Ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα στέλνει στον εισαγγελέα εταιρία του εδρεύει στην Θεσσαλία για παράνομη ελληνοποίηση κρεάτων η οποία διαπιστώθηκε ότι διέθετε αρνιά Ρουμανίας ως ελληνικά.

Παράλληλα βεβαίωσε πρόστιμα σε 19 επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες καθυστέρησαν ή δεν υπέβαλαν τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» για το έτος 2016 και τα οποία πρόστιμα έχουν καταστεί οριστικά

Αποφάσισε την επιβολή προστίμων σε 41 επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, που δεν υπέβαλαν έγκαιρα ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» για  μέρος ή όλο το έτος 2017

Τέλος απέστειλε κατάλογο 24 επιχειρήσεων αγοραστών γάλακτος στην Διεύθυνση Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Αξιοποίησης Γάλακτος και Γαλακτοκομικών Προϊόντων του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να τους επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, καθώς δεν δήλωσαν, ως όφειλαν στοιχεία εισκομίσεων αγελαδινού, πρόβειου ή και γίδινου γάλακτος κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017.

Οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ προκαλούν νέο γύρο αντιδράσεων στους κτηνοτρόφους όλους της χώρας.

Όπως υποστηρίζουν αφενός αποδεικνύεται η αδυναμία παρέμβασης των ελεγκτικών μηχανισμών, αφετέρου τα πρόστιμα είναι απειροελάχιστα μπροστά στα κέρδη που αποκομίζουν οι εταιρίες διακινώντας γάλα από το εξωτερικό.

Κι όλα αυτά που η ελληνική κτηνοτροφία απειλείται με αφανισμό και η φέτα κινδυνεύει ως προϊόν ονομασίας προέλευσης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου