Πρόστιμο του Τελωνείου απειλεί με λουκέτο το Γηροκομείο Ιωαννίνων! | Epirus World

Πρόστιμο του Τελωνείου απειλεί με λουκέτο το Γηροκομείο Ιωαννίνων!

Μπροστά στον κίνδυνο του λουκέτου βρίσκεται το Γηροκομείο Ιωαννίνων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και για την κοινωνική αλληλεγγύη στην περιοχή. Τα οικονομικά προβλήματα είχαν ακουμπήσει μία από τις μεγαλύτερες δομές της περιοχής εδώ και χρόνια, όμως η σταγόνα που κάνει το ποτήρι να ξεχειλίζει είναι το πρόστιμο που έχει επιβάλλει το Τελωνείο Ηγουμενίτσας μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε. Το πρόστιμο ανέρχεται στις 140 χιλιάδες ευρώ και η διοίκηση του Γηροκομείο κατηγορείται ουσιαστικά για... λαθρεμπόριο καυσίμων!!!

Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, κλιμάκιο του οποίου διενήργησε την αυτοψία προ λίγων μηνών, η διοίκηση του Γηροκομείου κατηγορείται για λαθρεμπορία καυσίμων επειδή το ζέσταμα του νερού για την κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων τροφίμων, γίνονταν με πετρέλαιο θέρμανσης και όχι κίνησης!

Οι ελεγκτές του Τελωνείου στην περίπτωση του Γηροκομείου εξήντλησαν κάθε αυστηρότητα, πράγμα που αποτυπώνεται και στο πόρισμα που συνέταξαν.

Οι λόγοι της επιβολής προστίμου για τον κοινό νου είναι ακατανόητοι, όπως αδιανόητο είναι το γεγονός ότι απειλείται με λουκέτο η μεγαλύτερη κοινωνική δομή στην πόλη των Ιωαννίνων, από τις πράξεις του ίδιου του κράτους!

Σήμερα στο Γηροκομείο φιλοξενούνται 150 ηλικιωμένοι οι οποίοι από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να βρεθούν στο δρόμο, όπως και οι εργαζόμενοι στη δομή.

«Αναμφισβήτητα, είναι τραγελαφικό το γεγονός ότι, ενώ το γηροκομείο των ευεργετών καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό της πολιτείας, έρχεται σήμερα η ίδια η πολιτεία, με αποφάσεις των οργάνων της, να το κλείσει. Τούτο διότι το Γηροκομείο αδυνατεί να καταβάλει το ανωτέρω ποσό.

Για τους λόγους αυτούς, διαμαρτυρόμαστε και ζητούμε οι αρμόδιες κρατικές αρχές, αφού εξετάσουν συνολικά το θέμα με την πρέπουσα λεπτότητα και κάτω από το πρίσμα των συνεπειών που θα έχει για το μέλλον του Γηροκομείου η επιβολή ενός εξαντλητικού προστίμου, να απαλλάξουν το Γηροκομείο μας από κάθε επιπλέον – άδικη επιβάρυνση, που θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναστολή της λειτουργίας του», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου η οποία έχει την σύμφωνη γνώμη και την στήριξη της διοίκησης, δηλαδή του Μητροπολίτη Ιωαννίνων και των Αγαθοεργών!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου