Αυτοκτονία 15χρονου: Τα μυστικά στο ημερολόγιο, το πάρτυ και το απειλητικό τηλεφώνημα | Epirus World

Αυτοκτονία 15χρονου: Τα μυστικά στο ημερολόγιο, το πάρτυ και το απειλητικό τηλεφώνημα

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα ανηλίκων η οποία αναμένεται να αρχίσει με την εξέταση μαρτύρων .
Τα μυστικά στο ημερολόγιο του μαθητή από την Αργυρούπολη
Στοιχεία από το περιβάλλον του και κυρίως από το “μυστικό” ημερολόγιο που κρατούσε τους τελευταίους μήνες, συλλέγουν με προσοχή οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων τις Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ρίξουν φως στην αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη, που έπεσε θύμα “μπούλινγκ” από φίλους και συμμαθητές.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων ερεύνησαν με προσοχή το υπνοδωμάτιο του 15χρονου αυτόχειρα και ανακάλυψαν ένα “μυστικό” θα λέγαμε ημερολόγιο, το οποίο φαίνεται πως το άτυχο παιδί είχε αρχίσει να συγγράφει τους τελευταίους τρεις μήνες.
Μια από τις φράσεις που ξεχώρισαν οι Αστυνομικοί και την έχουν βάλει στο ερευνητικό τους “μικροσκόπιο” είναι η εξής: “….πέρασα ωραία…αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία”.
Παράλληλα στο “μικροσκόπιο” τις Ασφάλειας έχουν μπει και οι αναρτήσεις του ανήλικου αυτόχειρα στο προφίλ του στο Facebook, καθώς ορισμένες από αυτές δείχνουν, αν μη τι άλλο, την ψυχολογική του κατάσταση, καθώς σε μια από αυτές αναφέρεται στις ευκαιρίες που δίνουμε στους ανθρώπους γράφοντας: “….ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μιαν δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά”.
Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει πως το παιδί είχε προσπαθήσει να δώσει μιαν δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που τον οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία, πλην όμως και όπως φαίνεται, παρά τις ευκαιρίες που είχε δώσει, το μαρτύριο του συνεχίζονταν και μάλιστα από τα ίδια πρόσωπα.
Η στροφή του παιδιού να κλειστεί τους τελευταίους μήνες στον εαυτό του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος προσπαθούσε να το κρύβει, όπως λένε οι οικείοι του, ήλθε έπειτα από έναν έντονο καυγά με το κολλητό του που είχε σαν αποτέλεσμα να “σπάσει” η φιλία τους.
Έκτοτε φαίνεται πως κάποιοι από το φιλικό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού είχαν ξεκινήσει να το προσβάλλουν και να τον σχολιάζουν αρνητικά πίσω από την πλάτη του, εξου και η αναγραφή της πρότασης στο προφίλ του στο Facebook: “…οποίος δεν έχει τα κότσια να τα πει μπροστά σου, σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου”.
Το πάρτυ
Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους στο πάρτυ που είχε πάει ο ανήλικος αυτόχειρας, το ίδιο βράδυ πριν την αυτοκτονία του.
Όπως είπε σε ΜΜΕ μια στενή φίλη του 15χρονου, στο συγκεκριμένο πάρτυ είχαν περάσει όμορφα και ο ίδιος έδειχνε ευχαριστημένος. Όμως όταν επέστρεψε στο σπίτι του, όλα φαίνεται πως άλλαξαν και τελικά έβαλε τέλος στην ζωή του δι’ απαγχονισμού.
Ίσως σε αυτό να έπαιξαν σημαντικό ρόλο κάποια τηλεφωνήματα με απόκρυψη που δέχθηκε το παιδί κατά την διάρκεια του πάρτυ, όπου φαίνεται πως οι συνομιλητές του το προσέβαλαν και το έβριζαν, όπως είπε χαρακτηριστικά η φίλη του 15χρονου
Οι γονείς του άτυχου παιδιού το βρήκαν κρεμασμένο στο μπαλκόνι του υπνοδωματίου και υπέστησαν σοκ, ιδιαίτερα όταν διάβασαν το σημείωμα του ανήλικου αυτόχειρα, στο οποίο αναφέρονταν τα ονόματα των 6 συνομηλίκων του, που των έσπρωξαν στο απονενοημένο διάβημα και τα οποία συνόδευε η φράση: “ …όπως με κατέστρεψαν να τους καταστρέψετε”.
Οι αστυνομικοί εστιάζουν στο συγκεκριμένο πάρτυ καθώς ναι μεν όλα τα παιδιά πέρασαν καλά όπως και ο 15χρονος πλην όμως ίσως στο συγκεκριμένο πάρτυ να υπήρξε κάποια παρουσία ατόμων που επηρέασε επιπλέον αρνητικά την ψυχολογία του νέου και πια να πήρε την απόφαση για το απονενοημένο διάβημα.
Εργαστηριακές έρευνες
Κατεπείγουσα έρευνα, διέταξε χθες το πρωί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, με αφορμή την αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη.
Ο κ. Ζαγοραίος διέταξε την Εισαγγελία Ανηλίκων αλλά και το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων τις Ασφάλειας Αττικής να διενεργήσουν άμεσα την έρευνα και κυρίως να κληθούν οι έξι ανήλικοι που κατονομάζει το άτυχο παιδί στο σημείωμα του, ως τους ανθρώπους που τελικά των έσπρωξαν να βάλει την θηλιά στο λαιμό του.
Ήδη οι έρευνες που πραγματοποιεί το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής είναι σε πλήρη εξέλιξη από το πρωί τις Κυριακής, όταν πια η έρευνα για το συγκλονιστικό περιστατικό πέρασε στα χέρια τους.
Οι πρώτοι που θα περάσουν το κατώφλι τις ΓΑΔΑ, αλλά και τις Εισαγγελίας Ανηλίκων, είναι οι έξι νεαροί που κατονομάζει στο σημείωμα του ο 15χρονος, συνοδευόμενο μάλιστα από την έκφραση: “…όπως με κατέστρεψαν, να τους καταστρέψετε”.
Βέβαια οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανηλίκων θα πάρουν καταθέσεις από τους γονείς του παιδιού, όταν βέβαια το επιστρέψουν οι συνθήκες, καθώς τόσο η μητέρα, όσο και πατέρας του 15χρονου, γνωστός εστιάτορας τις περιοχής και εθελοντής δασοπυροσβέστης, βρίσκονται ακόμα σε κατάσταση σοκ από το θέαμα που αντίκρισαν και βέβαια τον άδικο χαμό του παιδιού τους.
Στην συνέχεια θα κληθούν για κατάθεση συμμαθητές του φίλοι του αυτόχειρα, αλλά και οι καθηγητές του στο Σχολείο τις Αργυρούπολης όπου και φοιτούσε.
Παράλληλα στα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ θα διερευνηθούν εξονυχιστικά, τόσο ο υπολογιστής, όσο και το κινητό τηλέφωνο του ανήλικου αυτόχειρα και κυρίως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτυώσεις στα οποία συμμετείχε, έγραφε τις σκέψης του και ανέβαζε φωτογραφίες από τις ευτυχισμένες στιγμές του.
Μάλιστα οι ερευνητές των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ, μεγάλη σημασία θα δώσουν στο κινητό του άτυχου παιδιού, καθώς υπάρχει στα χέρια των αστυνομικών μαρτυρία που ήθελε των 15χρονο να δέχονταν συχνά τηλεφωνήματα με απόκρυψη αριθμού, όπου οι συνομιλητές του τον προσέβαλαν και έκαναν επικριτικά σχόλια σε βάρος του.
Η Αλεξάνδρα Καππάτου στον Ant1: To bullying μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία
«Οι γονείς δεν είναι απαραίτητο να έχουν αντιληφθεί κάτι. Με δεδομένο ότι το παιδί βρισκόταν στην εφηβεία και αν δεν είχαμε κάποια στοιχεία σημαντικά στη συμπεριφορά του θα μπορούσαν οι γονείς να μην αντιληφθούν κάποια πράγματα» ανέφερε η ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου μιλώντας στον δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου σχετικά με την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη.
Σύμφωνα με την κ. Καππάτου τo bullying μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία. Όπως λέει η ίδια αυτό έχει να κάνει με «την ψυχοσύνθεσή τους, την ιδιοσυγκρασία τα βιώματα που έχουν και πόσο συχνά έχουν δεχθεί bullying. Συγκεκριμένα σε κάποιες περιπτώσεις σε πράξη αυτοχειρίας».
Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών ΝΑ Αττικής: Χειριζόμαστε την έρευνα με σεβασμό στους συγγενείς
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης αναφέρει σε δήλωσή του στο enikos.gr:
"Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα γιατί αφορά έναν ανήλικο κι έτσι η προσέγγιση και η έρευνα από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση, γίνεται με μεγάλη προσοχή. Ένα τραγικό γεγονός.. Χάθηκε τόσο άδικα ένα νέο παιδί. Το βασικότερο τώρα, είναι να σεβαστούμε καταρχήν τους συγγενείς του που θρηνούν".
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το παιδί αφού επέστρεψε στο σπίτι του μετά από πάρτι, πήρε τηλέφωνο τους γονείς του να δει τι ώρα θα επέστρεφαν σπίτι για να βεβαιωθεί ότι έχει χρόνο να εκτελέσει το μακάβριο σχέδιο του.
Στη συνέχεια έφτιαξε μια θηλιά και κρεμάστηκε στη βεράντα του σπιτιού του. Οι γονείς είδαν το παιδί απαγχονισμένο και ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας με φωνές και ουρλιαχτά.
Πρόκειται για μια πολύ γνωστή οικογένεια των νοτίων προαστίων καθώς ο πατέρας του 14χρονου έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την τοπική αυτοδιοίκηση.
με πληροφορίες από Αntennanews και newsit, enikos
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου