Συναγερμός για το τσίμπημα της μαύρης χήρας. Τα συμπτώματα | Epirus World

Συναγερμός για το τσίμπημα της μαύρης χήρας. Τα συμπτώματα

Τρία κρούσματα τα οποία προέρχονται όλα από την περιοχή της Μανωλάδας και με συμπτώματα ιδιαίτερα βαριά, έχουν προκαλέσει ανησυχία καθώς όλα συντείνουν πως τα θύματα δέχτηκαν τσίμπημα μαύρης αράχνης.

Με σοβαρά προβλήματα νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου ένας 25χρονος μετά από τσίμπημα μαύρης αράχνης.

Άλλα δύο άτομα, ένας 50χρονος και ένας 60χρονος νοσηλεύτηκαν στο ίδιο νοσοκομείο από δάγκωμα της "μαύρης χήρας".

Όλοι τους είναι αγρότες από την περιοχή της Μανωλάδας στην Ηλεία.

Το 2000 μια 19χρονη κοπέλα είχε χάσει την ζωή της στην περιοχή της Ναυπάκτου από τσίμπημα της αράχνης.

Τα συμπτώματα


Τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με αυτά της σκωληκοειδίτιδας μόνο που το δηλητήριο της έχει τοξική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

- Έντονος πόνος

- Εφίδρωση

- Κεφαλαλγία

- Υπέρταση

Καλό είναι να έχετε μαζί σας αλοιφές αντισταμινικές ή αλοιφές που περιέχουν κορτιζόνη καθώς και παυσίπονα. Ωστόσο όταν δείτε κάτι ανησυχητικό μετά από τσίμπημα εντόμου ή αράχνης να πηγαίνετε στο πλησιέστερο κέντρο υγείας.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι αυτό το είδος αράχνης δεν υπάρχει στην περιοχή, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται το ενδεχόμενο της μεταφοράς της, όπως σημειώνει το tempo24.gr

Στην χώρα μας, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 1.500 είδη αραχνών, με το μεγαλύτερο ποσοστό σε Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ 30% ζουν στο υγρό, παγωμένο περιβάλλον των ασβεστολιθικών σπηλαίων.

Τα πιο κοινά δηλητηριώδη είδη είναι η «μαύρη χήρα» και η «λοξοσκέλη».

Η μαύρη αράχνη έχει μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Βρίσκεται στην ύπαιθρο, μέσα σε βράχια, κάτω από πέτρες, αλλά κι ανάμεσα στις καλλιέργειες. Υπάρχουν γύρω στα 3 διαφορετικά είδη «μαύρης χήρας» στην Ελλάδα.

Αν δεν προκληθεί, δεν επιτίθεται. Αν όμως κάποιος την απομακρύνει με άγριο τρόπο, τότε μπορεί να το κάνει.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου