Και γίνεται… αεροδρόμιο! Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα! | Epirus World

Και γίνεται… αεροδρόμιο! Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα!

Δέκα και πλέον χρόνια από την στιγμή που ξεκίνησαν τα έργα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και επιτέλους τρέχουν με γοργούς ρυθμούς! Η εικόνα από το εργοτάξιο που αναπτύσσεται, όντας ο αερολιμένας σε πλήρη λειτουργία είναι εντυπωσιακή και αποδεικνύει πως το επόμενο διάστημα τίποτα δεν θα θυμίζει το αεροδρόμιο που όλοι ξέραμε μέχρι τώρα. Το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είχε ξεκινήσει από το 2006, όμως τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με βασικότερο την υποχρηματοδότηση, είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγείται από παράταση σε παράταση.

Τους τελευταίους μήνες η εικόνα αυτή άλλαξε και το αεροδρόμιο παίρνει την μορφή και την εικόνα ενός σύγχρονου και λειτουργικού αερολιμένα.

Η διαφορά είναι εμφανής ακόμη και για όποιον τυχαία περάσει από το σημείο.

Οι εργασίες κατασκευής και επέκτασης της αίθουσας αναχωρήσεων και τμήματος της αίθουσας αναμονής για τους επιβάτες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το αργότερο εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του εργολάβου αναμένεται να έχει παραδοθεί προς χρήση σχεδόν το 90% της νέας διαμορφωμένης αίθουσας αναχωρήσεων που έχει μεγαλώσει κατά 700 τετραγωνικά μέτρα καθώς και ο μισός χώρος της αναμονής.

Προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό το χώρο οι εργασίες, υπήρξε η μεταφορά των γραφείων της ΥΠΑ ώστε να λειτουργήσουν ως χώροι αναχώρησης των επιβατών.

Έτσι ο εργολάβος προχώρησε στην κατασκευή της νέας αίθουσας αναχωρήσεων με αναμόρφωση και της παλιάς, όπου υπήρξε ριζική αλλαγή αλουμινίων, της οροφής και των δαπέδων και βέβαια η διαρρύθμιση του χώρου.

Με την παράδοση στην χρήση του 90% της νέας αίθουσας αναχωρήσεων και του μισού χώρου αναμονής, ο εργολάβος θα περάσει στην επόμενη φάση, αυτή της κατεδάφισης του μεσαίου κτιρίου του αεροδρομίου, εκεί δηλαδή που σήμερα είναι η αναμονή και τα γραφεία της ΥΠΑ όπου και θα κατασκευαστεί εξ αρχής το υπόλοιπο τμήμα της αναμονής και τα νέα γραφεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αυτή η φάση του έργου θεωρείται η πιο δύσκολη ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη για την απρόσκοπτη λειτουργία του υπόλοιπου αεροδρομίου χωρίς ταλαιπωρία για επιβάτες και εργαζομένους. Το τελευταίο τμήμα που θα αναμορφωθεί είναι ο χώρος των αφίξεων όπου επίσης προβλέπεται επέκταση.

Στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου και δίπλα ακριβώς από το κτίριο των αναχωρήσεων έχει ετοιμαστεί και το νέο παρκινγκ με διπλάσιο αριθμό θέσεων στάθμευσης απ΄ αυτό που είχε ήδη κατασκευαστεί δίπλα από τον νέο πύργο ελέγχου.

Η τελική εικόνα δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό που ξέραμε μέχρι πρότινος… Και όπως σημειώνουν οι γνωρίζοντες το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα είναι επί της ουσίας ευρωπαικό..

epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου