Συλλαλητήριο και… αντισυλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων! | Epirus World

Συλλαλητήριο και… αντισυλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων!

Η Τετάρτη είναι η μέρα των συλλαλητηρίων. Ήδη έχει γίνει γνωστό από την προηγούμενη Παρασκευή, ότι φορείς και σύλλογοι θα προχωρήσουν στην διοργάνωση Πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου με αφορμή τις συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις επτά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία  της πόλης. «Καλούμε τον λαό της Ηπείρου να στηρίξει μαζικά την συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού να μην εκχωρηθούν τα ιστορικά δίκαια της Μακεδονίας», αναφέρεται στην πρόσκληση των διοργανωτών.

Μεταξύ αυτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων, ο Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών, η Ένωση Χειμαρριωτών, η Ομάδα Πολιτών «Ουτοπία», το Άρδην Ιωαννίνων και άλλοι. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά όπου στα Γιάννινα πραγματοποιείται συλλαλητήριο για την Μακεδονία και ήδη η κινητοποίηση σε όλη την Ήπειρο είναι μεγάλη. 

Την ίδια ημέρα και ώρα οργανώνονται ανάλογα συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας από διάφορους φορείς, κυρίως συλλόγους και κινήσεις πολιτών.

Από την Δευτέρα και με αφίσες και φέιγ βολάν που κυκλοφόρησαν έγινε γνωστό ότι στα Γιάννινα, την Τετάρτη και δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί «Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση». Στην κεντρική πλατεία επίσης…

Ο βασικός στόχος της συγκέντρωσης αυτής είναι να αποτρέψει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, θεωρώντας ότι πρόκειται για «σύναξη ακροδεξιών».

«Αυτό το συνοθύλευμα διαδηλωτών, με την παρουσία του βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην ολοένα αυξανόμενη υποτίμηση της τάξης μας, για αυτό και δεν θα του αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε.

Η μέρα δεν θα είναι εύκολη και οι δύο συγκεντρώσεις στον ίδιο χώρο σίγουρα δεν μπορούν να συνυπάρξουν… Σύμφωνα με πληροφορίες ο προβληματισμός τόσο στον Δήμο όσο και στην Αστυνομία είναι έντονος..
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου