Μεγαλύτερες μειώσεις για συνταξιούχους ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Οργανισμών του Δημοσίου | Epirus World

Μεγαλύτερες μειώσεις για συνταξιούχους ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Οργανισμών του Δημοσίου

Οι συνταξιούχοι σε ΔΕΚΟ, Τράπεζες και Οργανισμούς του Δημοσίου θα δουν τελικά πολύ μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις τους από εκείνες που υπολογίστηκαν αρχικά.
Όπως προκύπτει από νέα απόφαση του ΕΦΚΑ. Και συγκεκριμένα ο Φορέας Κοινωνικών ασφαλίσεων αποφάσισε να μην αυξήσει τα ποσοστά αναπλήρωσης των ετών ασφάλισης για όσους πλήρωναν επιπλέον εισφορές όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Όπως αναφέρει το newsit.gr με απόφαση του ΕΦΚΑ η προσαύξηση 0,075 περνάει στους μισθούς και όχι στους συντελεστές αναπλήρωσης των ετών ασφάλισης.
Έτσι ανατρέπεται ο υπολογισμός της σύνταξης που είχε γίνει και αύξανε την ανταποδοτική σύνταξη σε χιλιάδες συνταξιούχους.
Με τον τρόπο αυτό όσοι πλήρωναν αυξημένες εισφορές σε σχέση με εκείνες του ΙΚΑ δεν θα έχουν περιορισμένες μειώσεις της τάξης του 3% και 5%, αλλά περικοπές της τάξης του 9%, 10% και 18% με αποτέλεσμα και το ποσό της σύνταξής τους να μειωθεί δραματικά.

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου