Παράδειγμα ανάπτυξης για την ΥΠA! Σε θέση… απογείωσης το αεροδρόμιο Ιωαννίνων! | Epirus World

Παράδειγμα ανάπτυξης για την ΥΠA! Σε θέση… απογείωσης το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ανήκει μπαίνει πλέον στον κατάλογο αυτών που είναι συνδεδεμένα με χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα ο Διοικητής της ΥΠΑ Κώστας Λιντζεράκος, από την Αλεξανδρούπολη όπου βρίσκονταν το χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ανάπτυξης κι άλλων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, τουλάχιστον αυτών που παραμένουν ακόμη υπό κρατικό έλεγχο. Το σημαντικότερο βήμα βέβαια, στο οποίο ο κ. Λιντζεράκος έκανε ειδική αναφορά ήταν αυτό των καυσίμων. Η επίλυσή του φαίνεται ότι αλλάζει οριστικά την πορεία του αεροδρομίου!

«Ήδη στα Ιωάννινα έχουμε εγκαταστήσει πάρκο καυσίμων, το οποίο θα λειτουργήσει τις επόμενες μέρες, στις 20 Φεβρουαρίου και θα συνδέσει τα Ιωάννινα με το Ισραήλ οπότε και τα Γιάννινα μπαίνουνε πλέον στ' αεροδρόμια αυτά που είναι συνδεμένα με χώρες του εξωτερικού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιντζεράκος.

Η επίλυση του προβλήματος των καυσίμων κατέστη εφικτή ύστερα από αρκετούς μήνες και οφείλεται τόσο στην κινητοποίηση όλων των φορέων των Ιωαννίνων όσο και στην πολιτική βούληση που εκφράστηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και την Γενική Γραμματέα Μεταφορών.

Στο αεροδρόμιο εγκαθίσταται ήδη η BP ενώ αίτηση για λειτουργία δεξαμενών καυσίμων έχει καταθέσει και η ΕΚΟ.

Το 2018 αναμένεται να είναι μία από τις καλύτερες χρονιές για το αεροδρόμιο. Ήδη στις 16 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι πτήσεις που θα συνδέσουν την ηπειρωτική πρωτεύουσα με την Λάρνακα. Θα εκτελούνται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Παρασκευή) από την Κυπριακών συμφερόντων TUS AIR.

Η ίδια εταιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει να συνδέσει αεροπορικώς τα Γιάννινα με το Τελ Αβίβ. Η παρουσία της Περιφέρειας Ηπείρου στην τουριστική έκθεση που ολοκληρώθηκε ήταν καθοριστική καθώς εκεί φαίνεται ότι οριστικοποιήθηκαν οι συζητήσεις. Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα, σε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου και των ξενοδόχων.

Φυσικά και φέτος θα συνεχιστούν οι πτήσεις τσάρτερ που εγκαινίασε η Apollo από την Κοπεγχάγη ενώ  θα ξεκινήσουν ανάλογες πτήσεις και από την Στοκχόλμη. Το αεροδρόμιο λοιπόν μπαίνει σε θέση απογείωσης…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου