Θετικό κλίμα στην Σύγκλητο για την συγχώνευση, υπό κατάληψη η Πρυτανεία | Epirus World

Θετικό κλίμα στην Σύγκλητο για την συγχώνευση, υπό κατάληψη η Πρυτανεία

Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο της Πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στην κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών οι οποίοι αντιδρούν στην ένταξη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσικού Τμήματος του ΤΕΙ Ηπείρου. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συζήτησε επί μακρόν την πρόταση για την ενοποίηση όπως έφτασε προ ημερών από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα με την πλειοψηφία να βλέπει θετικά το εγχείρημα της συγχώνευσης των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ηπείρου, από την οποία θα προκύψει ένα μεγάλο περιφερειακό πανεπιστήμιο.

Οι βασικές αντιρρήσεις εκφράστηκαν από το Εικαστικό Τμήμα, το οποίο επιθυμεί την ανάπτυξη της Σχολής Καλών Τεχνών σε άλλη κατεύθυνση και χωρίς τις μουσικές σπουδές.

Επιφυλάξεις επίσης εκφράστηκαν από το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών.

Την επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει συνάντηση της Πρυτανείας με τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο της συγχώνευσης στο σύνολό του. Ήδη η Πρυτανεία έχει αποστείλει επιστολή με παρατηρήσεις καθώς στην τελική πρόταση υπάρχουν σημεία που έχουν τροποποιηθεί σε σύγκριση με αυτή που είχαν καταθέσει από κοινού Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ.

Τα βασικά ζητήματα εστιάζονται στο ΦΠΨ και στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής.

Στην συνεδρίαση της Συγκλήτου έγινε ουσιαστική συζήτηση και η μεγάλη πλειοψηφία εκφράστηκε θετικά επί της πρότασης συγχώνευσης.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου