ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Εκδηλώσεις στο Θυμωμένο Πορτραίτο | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Εκδηλώσεις στο Θυμωμένο Πορτραίτο

Παρουσίαση του βιβλίου "ΗΚ. Αναζητώντας τη χαμένη ταυτότητα.
 Ένα εβραιόπουλο στη δίνη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου" της Σοσάνα Μπουκόμπζα μτφρ Γιώργος Ξενάριος. (εκδόσεις Στερέωμα)

Η συγγραφέας Σοσάνα Μπουχόμπζα διηγείται στο βιβλίο αυτό την μοίρα του Γκυ Μπρεν, διπλού θύματος της Ιστορίας, τις προδοσίες των συνεργατών των Γερμανών και την γενναιοδωρία εκείνων που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να κρύψουν παιδιά.

Ομιλητές Lampros Flitouris, (Ιστορικός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
Ifigeneia Botouropoulou, (Ιστορικός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
 Άννα Μαχαιρά (Ιστορικός Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)...


Παρασκευή 16|6|2017 20.30 στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20)


Ποιος έκανε Πιπί στο Μισισιπή, Ένα φτυάρι στον Άρη & Αν σου πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι

Αφήγηση τριών παραμυθιών του Ευγενιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια από την ηθοποιό Μαρία Μαρία Τερζάκη.
2 παραστάσεις- Σάββατο 12.00π.μ. και 19.00 μ.μ.
είσοδος:4 ευρώ
Θυμωμένο Πορτραίτο τηλέφωνο κρατήσεων 2651068550

Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε μερικές σοβαρότατες υποθέσεις:
Να ανακαλύψουμε ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή και να καταλάβουμε τι δουλειά έχει ένα φτυάρι στον Άρη και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε αν μας πέσει ένα βουβάλι στο κεφάλι!
Όλοι μαζί θα μεταμορφωθούμε σε παπάκια και θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στον Μισισιπή ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός θα μετατρέψει το ήσυχο ταξίδι σε ξεκαρδιστική περιπέτεια!
Στη συνέχεια, θα γίνουμε Αρειανοί, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με εικόνες, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη μας, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Τέλος θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί τραγουδώντας το τραγούδι της αισιοδοξίας!
Σκηνοθεσία- αφήγηση: Μαρία Τερζάκη
Διάρκεια 60 λεπτά. Για παιδιά από 2 ετών.

Η παράσταση βασίζεται στα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά: Ποιος έκανε Πιπί στο Μισισιπή, Ένα Φτυάρι στον Άρη και Αν σου πέσει ένα Βουβάλι στο κεφάλι που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το through the lens είναι μία σειρά φωτογραφιών που στόχο έχουν να αποτυπώσουν στιγμές και συναισθήματα. Να κάνουν τον θεατή να θυμηθεί δικές του αναμνήσεις αλλά να παρατηρήσει και στιγμές μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου με την βοήθεια του φωτογραφικού φακού. Είναι παγωμένες καθημερινές καταστάσεις. Εικόνες ανοιχτές στην ερμηνεία του θεατή.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20) απο 10 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουνίου.

[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου