Γιάννενα: Τα καύσιμα «κόβουν τα φτερά» του αεροδρομίου… Με ενδιάμεση στάση η πτήση από τη Δανία! | Epirus World

Γιάννενα: Τα καύσιμα «κόβουν τα φτερά» του αεροδρομίου… Με ενδιάμεση στάση η πτήση από τη Δανία!

Μπορεί η πτήση από την Κοπεγχάγη να προσγειωθεί στις 5 Ιουνίου στα Γιάννινα, αυτό όμως δεν επιτρέπει κανέναν πανηγυρισμό, καθώς το πρόβλημα των καυσίμων δεν έχει λυθεί και συνάμα η αξιοπιστία του τοπικού αερολιμένα έχει δεχθεί ένα σημαντικό πλήγμα.

Η πτήση θα γίνει γιατί το κόστος, για την εταιρία που φέρνει τουρίστες, είναι μικρότερο από κείνο που θα είχε ενδεχόμενη ακύρωσή της... Και το κόστος αυτό δεν μετράτε μόνο με αριθμούς...

Πως θα γίνει;

Με ανεφοδιασμό σε ενδιάμεσο σταθμό, τον οποίο επέλεξε και «έκλεισε» η ίδια η εταιρία. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο σταθμός αυτός θα είναι τα Σκόπια!!!

Το πρόβλημα λοιπόν για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων παραμένει και δεν επιτρέπει ούτε πανηγυρικές ανακοινώσεις, όπως έσπευσαν να κάνουν ορισμένοι, ούτε βέβαια εφησυχασμό. Αν δε, δεν λυθεί άμεσα, εντός του καλοκαιριού, τότε το στοίχημα μπορεί να χαθεί οριστικά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με μία ουσιαστική και τεκμηριωμένη τοποθέτηση και χωρίς κανένα ίχνος μικροτοπικισμών, με τους οποίους λειτουργούν πολλοί στην Ήπειρο, ανέδειξε το πραγματικό πρόβλημα του αεροδρομίου.

«Η Περιφέρεια Ηπείρου, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει συντονισμένη προσπάθεια για να αναδείξει τις πύλες εισόδου στην περιοχή... Και πύλες εισόδου είναι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και τα δύο αεροδρόμια. Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το αεροδρόμιο Ακτίου. Το αεροδρόμιο Ακτίου εξυπηρετεί την Ήπειρο. Μπορεί γεωγραφικά να ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία, όμως δεν χρειάζεται διαβατήριο για να πάμε απέναντι... Και το λέω γιατί βλέπω διάφορες δηλώσεις που αναφέρουν ότι η Ήπειρος έχει ένα αεροδρόμιο..»

Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο Ακτίου είναι γνωστό στην Ευρώπη καθώς ετησίως εξυπηρετεί χιλιάδες τουρίστες. Έτσι από την Περιφέρεια Ηπείρου δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην προώθηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής βρέθηκε μία εταιρία που θέλησε να φέρει αεροπλάνο στα Γιάννινα. Και δω ο κ. Ιωάννου προχώρησε σε μία ακόμη σημαντική διευκρίνιση... Η εταιρία φέρνει αεροπλάνο στα Γιάννινα και όχι κόσμο για την περιοχή των Ιωαννίνων. Οι τουρίστες που θα φτάσουν έχουν ως προορισμό την Πάργα, τα Σύβοτα και τους Αγίους Σαράντα.

«Στηρίξαμε την προσπάθεια αυτή γιατί έτσι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων αποκτά αξιοπιστία. Μπαίνει στον Ευρωπαικό χάρτη και μπορεί να γίνει πλέον προσέγγιση και σε άλλες εταιρίες», τόνισε ο κ. Ιωάννου για να συμπληρώσει πως το θέμα που ανέκυψε με τα καύσιμα, είναι εξαιρετικά σημαντικό και ουσιαστικό.

«Η πτήση της 5ης Ιουνίου θα γινόταν ούτως ή άλλως... Το ζητούμενο είναι να λυθεί το πρόβλημα με τα καύσιμα ώστε το αεροδρόμιο να μην χάσει την αξιοπιστία του. Αν αυτό δεν γίνει τότε θα εγκαταλειφθεί ως προορισμός», κατέληξε ο κ. Ιωάννου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για μία ακόμη φορά απέδωσε ευθύνες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λέγοντας ότι με την στάση της, διαχρονικά απαξιώνει το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Και στην περίπτωση των καυσίμων, ενσυνείδητα από την ΥΠΑ δεν δρομολογήθηκε λύση. «Έδειξαν ότι δεν θέλουν το αεροδρόμιο, αλλά εμείς το θέλουμε», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Εν κατακλείδι... Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων παραμένει με κομμένα τα φτερά και η πτήση της 5ης Ιουνίου δεν επιτρέπει κανενός είδους πανηγυρισμό! [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου