Πρόκληση κι ευκαιρία... Τα Γιάννινα να μετατραπούν σε διεθνές κέντρο κωπηλασίας! | Epirus World

Πρόκληση κι ευκαιρία... Τα Γιάννινα να μετατραπούν σε διεθνές κέντρο κωπηλασίας!

Μια καλή ευκαιρία ώστε τα Γιάννινα να μετατραπούν σε διεθνές κέντρο κωπηλασίας, αποτελεί η διοργάνωση του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος το 2019, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή μεγάλων διοργανώσεων, σχεδόν μετά από μία εικοσαετία.

Πρόκειται αναμφίβολο για το πιο σημαντικό γεγονός, που έρχεται το τελευταίο διάστημα, για να υπενθυμίσει όχι τόσο τις ευκαιρίες που χάθηκαν, όσο τις δυνατότητες που παραμένουν στο προσκήνιο!

Ο υγρός στίβος της Παμβώτιδας, θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως... Και μπορεί η Ελληνική πολιτεία να επέλεξε το Σχινιά για το ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο, η επιλογή της ωστόσο, ούτε αγκαλιάστηκε, ούτε στηρίχθηκε από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος.

Η ευρωπαική κωπηλασία επιστρέφει στα Γιάννινα και δίνει μία ακόμη ευκαιρία στην πόλη να μετατραπεί στην πράξη σε διεθνές κωπηλατικό κέντρο. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση...

O Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, ως το σωματείο που επί 63 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί το άθλημα της Κωπηλασίας στα Γιάννενα, εκφράζει τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ανατέθηκε στην πόλη μας η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων του 2019.

Μια διοργάνωση για την οποία η Διοίκησή του εργάστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα συστηματικά, με επιμονή και υπομονή, σε συνεργασία πάντα με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, την Πολιτεία, τους Γιαννιώτες βουλευτές και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαχρονικός στόχος και όραμα του Ν.Ο.Ι. είναι η αναβάθμιση και μόνιμη επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΝΚΙ που αφορούν την Κωπηλασία, καθώς και η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου ΚΕΚΩΠ ως αθλητικού ξενώνα, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί και την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας για προπονήσεις στην Παμβώτιδα. Τα Γιάννενα μπορούν και πρέπει να ξαναγίνουν «μητρόπολη» της Κωπηλασίας. Το επιβάλλουν αυτό η μακρά παράδοση της πόλης μας στο άθλημα και οι μεγάλες επιτυχίες που έχει χαρίσει στη χώρα μας η Γιαννιώτικη Κωπηλασία τις τελευταίες δεκαετίες.

Δήλωση του Προέδρου

Σε δήλωσή του με αφορμή την ανάληψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2019 ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Χρήστος Αλεξίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες έφτασε σε αίσιο τέλος η πρωτοβουλία του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων να διεκδικήσει η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία την διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών του 2019 στα Γιάννενα. Η πρόσφατη απόφαση της FISA να αναθέσει τη διοργάνωση των αγώνων στην πόλη μας αποτελεί σταθμό για το μέλλον της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. Είναι μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί η πόλη και πάλι σε διεθνές κέντρο Κωπηλασίας. Έχει προς τούτο όλες τις προϋποθέσεις. Άριστο φυσικό υγρό στίβο, τη λίμνη μας Παμβώτιδα, ευνοϊκές μετεωρολογικές συνθήκες, δυνατότητα παροχής υψηλών συνθηκών διαμονής και τέλος εύκολη και ασφαλή πρόσβαση.

Πρέπει όμως να ξεκινήσουμε άμεσα δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο χρόνος μπορεί να φαίνεται πολύς αλλά δεν είναι. Ο Σεπτέμβριος του 2019 είναι πολύ κοντά και αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα Γιάννενα να διεξάγουν ένα άψογο Πρωτάθλημα είναι πολλά. Είμαστε περισσότερο από βέβαιοι ότι στην προσπάθειά μας αυτή θα έχουμε κοντά μας την Πολιτεία, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους της περιοχής και όλους τους φορείς της πόλης μας.

Η Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου οφείλει να ευχαριστήσει θερμά την Πολιτεία, ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος πήρε πάνω του όλο το βάρος της διεκδίκησης των αγώνων, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Καρρά, την Περιφέρεια Ηπείρου, τους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας, τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής μας, ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Στέφο, αλλά και όλους τους τοπικούς φορείς που υποστήριξαν την προσπάθεια. Χωρίς τη βοήθεια όλων των παραπάνω δε θα ήταν δυνατή η ανάληψη του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος». [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου