Πρέβεζα: Οχτώ γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το καλοκαίρι σε ακτές του Ν. Πρέβεζας | Epirus World

Πρέβεζα: Οχτώ γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν το καλοκαίρι σε ακτές του Ν. Πρέβεζας

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος "Γαλάζια Σημαία" στη χώρα μας, οι φετινές βραβεύσεις για ακτές και μαρίνες. 

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει φέτος την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες ενώ το 2016 είχε την τρίτη θέση. 

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Στο Ν. Πρέβεζας το καλοκαίρι του 2017 θα κυματίζουν σε οκτώ ακτές γαλάζιες σημαίες, 5 στο Δήμο Πρέβεζας και τρεις στο Δήμο Πάργας. 

Συγκεκριμένα στο Δήμο Πρέβεζας γαλάζια σημαία έλαβαν οι ακτές Κυανή, Μονολίθι, Τσούκες( στο Κανάλι), Πλατάνια (στην Καστροσυκιά) και Μέγα Άμμος (στο Βράχο). 

Στο Δήμο Πάργας οι γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν σε Λούτσα, Βάλτο/Parga Beach Resort και Αμμουδιά. Να σημειωθεί ότι πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου