Όλες οι ημερομηνίες για τις φετινές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια | Epirus World

Όλες οι ημερομηνίες για τις φετινές εξετάσεις στα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Την Παρασκευή 26 Μαΐου ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα Γυμνάσια της χώρας και εν συνεχεία από τις 29 έως τις 31 Μαΐου προβλέπονται τρεις ημέρες που θα αφιερωθούν στην επανάληψη της διδακτέας ύλης ή σε εκδηλώσεις ή την παράδοση των ελέγχων (ανάλογα το τί θα επιλέξει η κάθε σχολική μονάδα). 

Αμέσως μετά, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου, θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών, ενώ στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Από τις 13 έως και τις 23 Ιουνίου, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους μαθητές, οι οποίοι θα εξεταστούν στις εξετάσεις που θα γίνουν γι' αυτούς, στις 26 και 27 Ιουνίου.Τα μαθήματα στα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα ολοκληρωθούν σε δύο εβδομάδες (Τρίτη 9 Μαΐου) και εν συνεχεία από τις 11 έως τις 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ. 

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών στα ΓΕΛ θα διεξαχθούν μεταξύ 11 Μαΐου και 2 Ιουνίου, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 19 Ιουνίου. Την προηγούμενη ημέρα (Τρίτη 6 Ιουνίου) θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουνίου. 

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους μαθητές όλων των τύπων Λυκείων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου. Για πρώτη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους μαθητές της Γ΄ τάξης, παράλληλα με εκείνες των υπόλοιπων τάξεων των ΓΕΛ. 

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουν προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους μαθητές λόγω σοβαρού προβλήματος απουσίασαν -έστω κι από ένα μάθημα- στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου, καθώς επίσης και μια τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, προκειμένου να αποκτήσουν κάποια ειδικότητα.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου