ΗΠΕΙΡΟΣ - Εξηγήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα ζητούν οι Κώστας Μπάρκας και Μάριος Κάτσης | Epirus World

ΗΠΕΙΡΟΣ - Εξηγήσεις από τον Γιάννη Στουρνάρα ζητούν οι Κώστας Μπάρκας και Μάριος Κάτσης

Σκληρή κριτική προς τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ασκούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας (Πρέβεζας) και Μάριος Κάτσης (Θεσπρωτίας), μκαταλογίζοντάς του ότι προχώρησε σε αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και διευθυντών στην ΤτΕ. 

Την Ερώτηση κατέθεσαν μαζί με 44 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και σε αυτή γίνεται λόγος για «προαγωγή συνδικαλιστή με αποδοχές βαθμού υποδιευθυντή, που δεν δικαιολογεί η υπηρεσία του (κλάδος ασφάλειας), δεν προβλέπεται από το καταστατικό της τράπεζας ούτε από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ, αλλά και προαγωγή εκπροσώπου εργαζομένων, αποσπασμένου εκτός τράπεζας στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό (υποδιευθυντής), χωρίς κανένα φύλλο αξιολόγησης». 

Οι δύο Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι: «προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και τη διοίκηση της τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι», ενώ τονίζουν ότι «οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας». Και ερωτάται ο υπουργός «εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος». 

Οι Κ. Μπάρκας και Μ. Κάτσης υπογραμμίζουν επίσης ότι: «Οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας» και ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου