ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Έτοιμα τα χωριά να υποδεχθούν τους επισκέπτες του Πάσχα | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Έτοιμα τα χωριά να υποδεχθούν τους επισκέπτες του Πάσχα

Μπορεί τα Γιάννενα να συγκαταλέγονται φέτος στους κορυφαίους προορισμούς για το Πάσχα, περιμένοντας να υποδεχθούν εκατοντάδες επισκέπτες, ωστόσο την τιμητική τους αναμένεται να έχουν και τα χωριά μας, τα οποία περιμένουν εναγωνίως τους απόδημους για να ξαναζωντανέψουν!Πολλοί Γιαννιώτες, αλλά και απόδημοι από την Αθήνα, ακόμη και από το εξωτερικό έχουν προγραμματίσει να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στις πατρογονικές τους εστίες. 

Η διαφορά είναι ότι άλλες χρονιές ήδη Μεγάλη Εβδομάδα τα χωριά έσφυζαν από ζωή. Φέτος οι περισσότεροι φαίνεται πως θ’ αρχίσουν να φτάνουν μετά την Μεγάλη Τετάρτη.Οι μόνιμοι κάτοικοι πάντως είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους ξενιτεμένους, όποτε κι αν έλθουν, που θα δώσουν ζωή στα έρημα τις περισσότερες μέρες του χρόνου, χωριά μας. Έστω και για λίγες μέρες θ’ ανοίξουν τα καφενεία, θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες, θα γεμίσουν φωνές οι πλατείες και οι παιδικές χαρές.

Στα Ζαγοροχώρια
Τα νέα πάντως από τα χωριά του Ζαγορίου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού με πληρότητα που αγγίζει και το 80% στα παραδοσιακά καταλύματα, ξενώνες και ξενοδοχεία, θα γιορτάσουν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.Οι περισσότερες κρατήσεις έχουν γίνει πολύ νωρίτερα, αλλά συνεχίστηκαν και τις τελευταίες μέρες δεδομένου ότι οι προβλέψεις για τον καιρό είναι θετικές και αυτό αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για έλευση επισκεπτών στην περιοχή και αύξηση της ζήτησης.

Και της τελευταίας στιγμής 
Στα πλαίσια αυτά, οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Μιχάλης Βλάχος, αναμένουν να διατεθούν σε επισκέπτες της τελευταίας στιγμής και άλλες κλίνες.Παρόλο που η οικονομική κρίση έχει μειώσει για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού τις εκδρομές και τις αποδράσεις, το Ζαγόρι εμφανίζει πολύ καλή πληρότητα στα περισσότερα χωριά του.Ικανοποιημένοι από τις έως τώρα κρατήσεις εμφανίζονται και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) Έλσα Εξάρχου-Κεντέρη.Η εξέλιξη αυτή φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας στους επαγγελματίες του κλάδου και αποτελεί συνέχεια της πολύ καλής κίνησης των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και του τριημέρου της Αποκριάς.

Επί ποδός η Τροχαία 
Στο μεταξύ, σε ισχύ τίθενται σταδιακά τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας εν όψει της εξόδου του Πάσχα.Τροχονόμοι θα βρίσκονται στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και θα επιτηρούν για την οδική συμπεριφορά των οδηγών.Στις εξόδους των εθνικών οδών θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου τη Μεγάλη Πέμπτη τις ώρες 15:00 έως 22:00 και την Μεγάλη Παρασκευή από τις 06:00 έως 16:00.
Τη Δευτέρα του Πάσχα οι απαγορεύσεις θα ισχύουν τις ώρες 12:00 έως 22:00, στο ρεύμα εισόδου των εθνικών οδών.Επίσης, με ανακοίνωσή της η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ενημερώνει πως δεν θα εκδίδονται άδειες για διέλευση υπέρβαρων / υπερμεγεθών οχημάτων και μηχανημάτων έργων, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Ακόμη διευκρινίζεται ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται να πραγματοποιούνται ειδικές διελεύσεις.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου