Ήπειρος: Αποχώρηση με καταγγελίες | Epirus World

Ήπειρος: Αποχώρηση με καταγγελίες

Με την αποχώρηση των αντιπροσώπων της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών πριν την εκλογή προέδρου σημαδεύτηκε η προσπάθεια συγκρότησης διοικούσας επιτροπής στο Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η ΔΚΜ, με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Γιάννης Τσίγκρος, χαρακτηρίζει παρωδία και όνειδος τη διαδικασία, καταγγέλλοντας προσπάθειες αποκλεισμού με ευθύνη των παρατάξεων που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Βασική μας αρχή, η οποία επιδοκιμάστηκε και από μεγάλη μερίδα των συναδέλφων, είναι η πολυσυλλεκτικότητα, η εξωστρέφεια και η ανανέωση του οργάνου που κύριο στόχο έχει την προάσπιση των συμφερόντων των μηχανικών, καθώς και την ουσιαστική υποστήριξή του ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας. 

Όταν, όμως, αυτές καταπατούνται με μεθοδεύσεις εκτελεσμένες σε άλλες σκοτεινές εποχές και με αποκλεισμούς, αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε τέτοιες πρακτικές, με αποτέλεσμα, πριν την εκλογή του προέδρου, να αποχωρήσουμε προφυλάσσοντας την παράταξη και το κοινό συμφέρον του κλάδου. 

Ήταν η ελάχιστη δημοκρατική αντίδραση στις παλαιοκομματικές πρακτικές και μεθοδεύσεις των ίδιων προσώπων, που χρόνια τώρα χειραγωγούν το ΤΕΕ/ΤΗ, οδηγώντας το στην πλήρη απομόνωση και απαξίωση του. 

Δυστυχώς, για κάποιους συναδέλφους οι καρέκλες έχουν σημαντικότερο ρόλο από την προσφορά και την αναβάθμιση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, καθώς και του ρόλου του μηχανικού γενικότερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση. [agon.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου