Ένα ταξίδι ζωής με διπλό προορισμό | Epirus World

Ένα ταξίδι ζωής με διπλό προορισμό

Τροπικά τοπία, πανάρχαιοι πολιτισμοί και φιλικοί άνθρωποι δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα αξέχαστο ταξίδι σε δύο χώρες της Nοτιοανατολικής Aσίας, το Βιετνάμ και το Λάος.

Βιετνάμ

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Ινδοκίνας και πρόκειται για μια μακριά και στενή λωρίδα γης, έκτασης 330 τ. χλμ., με περισσότερα από 3.000 χλμ. ακτογραμμής.
Τα σμαραγδένια νερά, ο αρχαίος πολιτισμός, η οργιώδης βλάστηση, η νόστιμη κουζίνα και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου αποτελούν ένα ταξίδι - εμπειρία ζωής για όποιον επισκεφθεί τη χώρα.
Οι σχετικά εύκολες μετακινήσεις, το χαμηλό κόστος διαμονής καθώς και το ότι πολλοί κάτοικοι μιλούν αγγλικά, διευκολύνουν τον επισκέπτη στο ταξίδι του.
Η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι είναι μία πόλη γεμάτη λίμνες, αρχιτεκτονικά μνημεία, μοντέρνα κτίρια, εντυπωσιακές παγόδες και γραφικά δρομάκια.
Εκεί θα δείτε κομψές επαύλεις και αστραφτερά, μοντέρνα κτίρια, παλάτια αλλά και πολλά ποδήλατα.
Η πόλη Hue, η παλαιά πρωτεύουσα του κράτους φιλοξενεί την αυτοκρατορική πόλη, την παγόδα Thien Mu και τους βασιλικούς τάφους.
Ένα από τα σημαντικότερα μέρη για να επισκεφθείτε είναι η αρχαία πόλη Hoi An με τα ενδιαφέροντα μνημεία, τα στενά δρομάκια, τις γέφυρες και τις όμορφες πλατείες.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Ha Long Bay που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι ένα σύμπλεγμα 3.000 πανέμορφων νησιών, με τροπική βλάστηση και σπήλαια, που ξεπετάγονται από τη θάλασσα.
Στο Εθνικό Πάρκο Phong Nha που έχει επίσης χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς μπορεί να εξερευνήσει κανείς από κοντά τα ενδιαφέροντα σπήλαια.
Το προστατευόμενο νησί Phu Quoc, οι λίμνες Ba Be και Tuyen Lam, το τροπικό δάσος μανγκρόβιας στο Land Cape και το σπήλαιο του Phong Nha-Ke Bang αποτελούν προορισμούς που δεν πρέπει κανείς να παραλείψει να επισκεφθεί.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

vietnamΒιετνάμ

Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά
Νόμισμα: Ντονκ (1 ευρώ ισοδυναμεί με 24.142 Ντονκ)
Απόσταση: Αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήση για τη πρωτεύουσα Ανόι μέσω ανταπόκρισης από την Κωνσταντινούπολη ή το Άμπου Ντάμπι. Μπορείτε να κινηθείτε στη χώρα με τρένο καθώς η κεντρική γραμμή ξεκινάει από το Ανόι και φτάνει στη Σαιγκόν, από το βόρειο στο νότιο Βιετνάμ.tksdvietnam2tksdvietnam3tksdvietnam4tksdvietnam5tksdvietnam6tksdvietnam7tksdvietnam8
tksdvietnam1

Λάος

Πρόκειται για ένα αραιοκατοικημένο κράτος με μακραίωνο και σημαντικό πολιτισμό.
Το Λάος βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ και δε βρέχεται καθόλου από θάλασσα.
Το κόσμημα της Ασίας προσφέρει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να απολαύσει την παρθένα φύση του, τα αξιοθέατα και τους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής.
Τους εντυπωσιακούς ναούς «αγκαλιάζουν» καταρράκτες, σπηλιές και βουνά συνθέτοντας ένα μαγευτικό σκηνικό.
Η πρωτεύουσα Βιεντάν φιλοξενεί πολλά αποικιακά κτίρια σε γαλλική αρχιτεκτονική και αξίζει να επισκεφθεί κανείς το ναό Sisaket και το ναό Simuang.
Ο ναός Wat Si Saket κατασκευάστηκε το 1818 από τον βασιλιά Anou vong (Chao Anou), τον τελευταίο της αυτοκρατορίας Lan Xang, των 1.000.000 ελεφάντων.
Η μεγάλη χρυσή στούπα, το Pha That Luang αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μνημείο της χώρας.
Το θρησκευτικό πάρκο Xien Khuan (Buddha Park) φιλοξενεί περισσότερα από 10.000 αγάλματα του Βούδα τόσο μέσα στον ναό όσο και στους εσωτερικούς τοίχους της αυλής που τον περιβάλουν.
Η αρχαία πόλη της Luang Prabang αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και καλοδιατηρημένες πόλεις στη Νοτιοανατολική Ασία.
Μπορεί να περιηγηθεί κανείς στους 34 βουδιστικούς ναούς της αποικιακής και κινεζικής αρχιτεκτονικής, όλα σε ένα σκηνικό από καταπράσινα βουνά.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

laos_xartisΛάος

Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά
Νόμισμα: KIP  (1 ευρώ ισοδυναμεί με 8.683 KIP)
Απόσταση: Αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με πτήση για την πρωτεύουσα Βιεντάν μέσω ανταπόκρισης από το Άμπου Ντάμπι. 
tksdlaos1tksdlaos2tksdlaos3tksdlaos4tksdlaos5tksdlaos6tksdlaos7tksdlaos8tksdlaos9
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου