Γιάννενα: Και ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ιωαννίνων της ΟΓΕ στο συλλαλητήριο της Πέμπτης | Epirus World

Γιάννενα: Και ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ιωαννίνων της ΟΓΕ στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ιωαννίνων της ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ και να δώσουν  τη δική τους αγωνιστική απάντηση σε παλιά, αλλά και νέα μέτρα που ετοιμάζουν.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 

"Έχουμε πολύ πικρή πείρα από τις περίφημες διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. 

Εμάς και τις οικογένειές μας έχουν καταδικάσει να ζούμε με μισθούς πείνας, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας, με πετσοκομμένες συντάξεις. Από την άλλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους προσφέρουν ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές.

Αντί για μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού, αντί για αύξηση των αδειών μητρότητας και θηλασμού, αντί για μειωμένα ημερήσια και εβδομαδιαία ωράρια οι μητέρες εργαζόμενες αντιμετωπίζουν την απόλυση και την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ωράρια λάστιχο. 

Η μητρότητα θεωρείται «κόστος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος. Η εργαζόμενη μητέρα είναι ασύμφορη για τις επιχειρήσεις τους.

Να μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα. Σε καλούμε να παλέψουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Διεκδικούμε :
• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο ύψος των σημερινών αναγκών μας.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
• Κοινωνική προστασία της μητρότητας.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
• Δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Δημιουργικό ελεύθερο χρόνο.

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους!

Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη στις 6:30 στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ"
[vimanews.gr]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου