Ανακεφαλαιοποίηση και ΕΣΠΑ στο μικροσκόπιο του ΚΥΣΟΙΠ | Epirus World

Ανακεφαλαιοποίηση και ΕΣΠΑ στο μικροσκόπιο του ΚΥΣΟΙΠ

Με τα φλέγοντα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της άμεσης απορρόφησης κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ στο επίκεντρο συνεδριάζει υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη σήμερα στις 15:00 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΟΙΠ θα εξετάσει εκτός από την έγκαιρη υλοποίηση των συμφωνηθέντων για την ανακεφαλαιοποίηση εν συνεχεία των τραπεζών εντός του 2015, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων (bail in) τη θεσμοθέτηση αναπτυξιακών εργαλείων που θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την  επιτυχή ολοκλήρωση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Το θέμα αυτό εξάλλου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, με στόχο να υπάρξει σημαντική απορρόφηση μέχρι το τέλος του 2015 ώστε να ανασχεθεί στο μέτρο του εφικτού το υφεσιακό κλίμα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου