Αλεξιάδης: Πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το πλαστικό χρήμα | Epirus World

Αλεξιάδης: Πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το πλαστικό χρήμα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να υποκατασταθεί το χρήμα σε φυσική μορφή από κάρτες.
Ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1  ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειωθούν μισθοί και συντάξεις μέσω του πλαστικού χρήματος, ενώ σημείωσε ότι μόνο οφέλη μπορούν να υπάρξουν από την κίνηση αυτή.
«Θέλουμε να επεκτείνουμε τη χρήση πλαστικού χρήματος με κίνητρα προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Μόνο οφέλη θα υπάρξουν» είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι τα κίνητρα θα έχουν σχέση με τα φορολογικά και με την πίστωση. Έδωσε μάλιστα το παράδειγμα ενός μισθωτού, ο οποίος ενώ παίρνει μισθό 1.000 ευρώ, μέσα σε ένα μήνα θα μπορεί να καταναλώσει περισσότερα από τα 1.000, μέσω της κάρτας του.
Πρόσθεσε δε ότι εξετάζεται η υποχρεωτική τοποθέτηση μηχανήματος για κάρτες στις νέες επιχειρήσεις και σε κάποιους κλάδους.
Ο ίδιος, σχολιάζοντας την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που προέβλεπαν αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, τόνισε ότι πολλά από τα μέτρα που λαμβάνει το οικονομικό επιτελείο είναι αναγκαστικά και όχι επιλογή της κυβέρνησης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα πρέπει να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν ήδη και όχι απλά να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι. Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν διατάξεις στο πολυνομοσχέδιο που βοηθούν στην εισπραξιμότητα ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ υπογράμμισε ότι αυξάνονται ποινικά οι κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή.
Σχετικά με το ακατάσχετο στους λογαριασμούς που από 1500 ευρώ πέφτει στα 1.000 τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι διαφορετικό.
Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι δεν θα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι αδικία η φορολόγηση με το τεκμαρτό εισόδημα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου