Φωτογραφίζοντας την... κατάθλιψη | Epirus World

Φωτογραφίζοντας την... κατάθλιψη

Είναι αλήθεια πως στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητάς μας το άγχος και η κατάθλιψη κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού καταγράφονται ως μια από τις πιο συχνές διαταραχές της ψυχικής υγείας. Στις ΗΠΑ , το 2012, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας διαπίστωσε ότι σχεδόν το 7 % των ενηλίκων παρουσίασε ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο κατά το προηγούμενο έτος ενώ το ακόμη πιο διαδεδομένο άγχος, «προσβάλλει» περίπου το 18 % των ενηλίκων στις ΗΠΑ, οι οποίοι αναφέρουν κάποια αγχώδη διαταραχή. Παρόλα αυτά, σε κάποιον που δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με τέτοιου είδους προβλήματα, φαντάζει δύσκολο το να κατανοήσει τα συναισθήματα που γεννιούνται σε τέτοιου είδους καταστάσεις. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Katie Joy Crawford δημιούργησε την παρακάτω σειρά φωτογραφιών με τίτλο «η αγχωμένη μου καρδιά». Η ίδια, φοιτήτρια φωτογραφίας, πάσχει από διαταραχή άγχους. Όπως εξηγεί «μέσα από την συγκεκριμένη δουλειά, προσπαθεί στην ουσία να οπτικοποιήσει και να μεταφράσει το δικό της συναισθηματικό και σωματικό ταξίδι ούτως ώστε όλοι να μπορέσουν να κατανοήσουν το βάρος που τόσα χρόνια έχει κυριεύσει τις κοινωνίες μας. Οι φυσικές συνέπειες της διαταραχής, όπως ταχυκαρδία, ζάλη, δύσπνοια και ζαλάδα, συχνά περνούν απαρατήρητες ή παρερμηνεύονται από όσους δεν έχουν υποφέρει από άγχος. Αν και τα σωματικά συμπτώματα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της διαταραχής, η συναισθηματικές συνέπειες είναι εξίσου εξαιρετικά δύσκολο να κατανοηθούν. Το άγχος απαγορεύει στον πάσχοντα να ανακαλύψει, να επιθυμήσει να εξερευνήσει νέες ιδέες, και στερεί την δυνατότητα της άνεσης. Έτσι αποκτά κανείς την εικόνα πως ποτέ δεν είναι μόνος, πως δεν θα μπορέσει ποτέ να απολαύσει κάτι εξολοκλήρου πως πάντα θα τον βρίσκει ακόμα και κατά την διάρκεια μας χαρούμενης στιγμής αφού έχει κατοικοεδρεύσει στο μυαλό του».





















Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου