Κατασχέθηκαν εφημερίδες γιατί αποκάλυψαν βιασμούς παιδιών | Epirus World

Κατασχέθηκαν εφημερίδες γιατί αποκάλυψαν βιασμούς παιδιών

Τις εκδόσεις δέκα μεγάλων σε κυκλοφορία εφημερίδων κατάσχεσαν οι αρχές του Σουδάν γιατί με δημοσιεύματα τους αποκάλυψαν βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά.

Οι εφημερίδες είχαν δημοσιεύσει την Κυριακή ρεπορτάζ που βασιζόταν στην ομιλία ενός ακτιβιστή που υποστήριζε πως ο βιασμός και η σεξουαλική παρενόχληση αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο σε οχήματα που μεταφέρουν παιδιά στο σχολείο.

Οι εργαζόμενοι των εφημερίδων δήλωσαν στο Reuters ότι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στα τυπογραφικά τους πιεστήρια αργά την νύχτα της Κυριακής και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας για να κατασχέσουν ολόκληρο το τιράζ της έκδοσης της Δευτέρας.

Πηγή στην κρατική υπηρεσία ασφαλείας επιβεβαίωσε την εικασία των συντακτών ότι οι κατασχέσεις συνδέονται με τη δημοσίευση του θέματος για τις σεξουαλικές επιθέσεις.

«Σήμερα διακόψαμε την διανομή 10 εφημερίδων, επειδή χθες δημοσίευσαν ανεύθυνα θέματα για εγκλήματα παρενοχλήσεων και βιασμού», δήλωσε η πηγή από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

Παράλληλα πρόσθεσε πως θα απαγορευτεί η κυκλοφορία τεσσάρων εξ αυτών των εφημερίδων για αρκετές ακόμη μέρες, ενώ η κυβέρνηση ενδέχεται να ασκήσει διώξεις σε κάποιες από αυτές.
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου