Φωτογραφική έκθεση για το Μέτσοβο | Epirus World

Φωτογραφική έκθεση για το Μέτσοβο

Την Κυριακή 17 Μαΐου πραγματοποιούνται στο Λουτρό των Αέρηδων στην Πλάκα τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Μέτσοβο 1900.Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες της Μυρτώς Παπαδοπούλου που αναβιώνουν την καθημερινή ζωή στον ορεινό οικισμό του Μετσόβου στις αρχές του 20ου αιώνα. Χρησιμοποιώντας αυθεντικά ρούχα και αντικείμενα της εποχής, οι φωτογραφίες μας ταξιδεύουν σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών που μεταμορφώνουν τις ορεινές κοινότητες της Πίνδου και μας καλούν να ανακαλύψουμε άγνωστες πτυχές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωή του Μετσόβου. Μέσα από τη διαρκή επαφή με Ανατολή και Δύση και την αφομοίωση νέων προτύπων και συνηθειών, το Μέτσοβο του 1900 μας αποκαλύπτει έναν κόσμο που βασίζεται στην αλληλεγγύη, την αυτόχθονη βιώσιμη παραγωγή, την παιδεία και τον ευεργετισμό, αρχές που είναι ιδιαίτερα σημαντικές και επίκαιρες στην εποχή μας.H φωτογράφηση έγινε τον Δεκέμβριο του 2014 στο Μέτσοβο (στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, στον κήπο του Αγίου Γεωργίου και στο ίδιο «αρχοντικό Τοσίτσα» όπου στεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου) και όλα τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις αναπαραστάσεις είναι κάτοικοι του Μετσόβου. Οι φωτογραφίες, που συνοδεύονται από κείμενα και από προβολή ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Μετσόβου, τραβήχτηκαν στα πλαίσια ενός καινοτόμου έργου ανάδειξης του Λαογραφικού Μουσείου Μετσόβου του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα. Με ιστορικό σύμβουλο την καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη (Πάντειο Πανεπιστήμιο), το έργο περιλαμβάνει διαδικτυακή πλατφόρμα με διαδραστική αναπαράσταση της ζωής στο Μέτσοβο το 1900, ανασκόπηση της ιστορίας της Ηπείρου καθώς και περιήγηση στην πλούσια συλλογή του Μουσείου: www.metsovomuseum.gr
Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2015.Τα εγκαίνια είναι την Κυριακή 17 Μαΐου στις 12 μ.μ. στο Λουτρό των Αέρηδων, Κυρρήστου 8, ΠλάκαΔιάρκεια Έκθεσης: 17 Μαΐου έως 14 Ιουνίου (ώρες λειτουργίας: 8.00 – 15.00, κάθε μέρα εκτός Τρίτης, πληροφορίες: 210 32 44 340, www.melt.gr).

epirusgate.blogspot.gr
Share on Google Plus

About Ανώνυμος

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου