Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η δράση του προγράμματος "Συλλέγω Εμπειρίες" | Epirus World

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η δράση του προγράμματος "Συλλέγω Εμπειρίες"

Σήμερα το πρωί στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η 2η δράση του προγράμματος "Συλλέγω Εμπειρίες" που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας στο πλαίσιο του προγράμματος Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
2η δράση: "Αρχιτεκτονική και αρχιτέκτονες" με την αρχιτέκτονα κα Βασιλικη Σαρρή.
Με αφορμή τα βιβλία «Οι ουρανοξύστες» του Germano Zullo/Albertine, «Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας» του Φρανκ Βίβε και «Ο μικρός αρχιτέκτονας καιη στρουθοκάμηλος Ρωξάνη» του Χρήστου Μπουλώτη, η κα Σαρρή εξήγησε στα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου τι είναι αρχιτεκτονική, ποιος ασχολείται με την αρχιτεκτονική, τι είναι και τι κάνει ο αρχιτέκτονας, ποια τα στάδια κατασκευής ενός κτηρίου (φωτισμός, υλικά κλπ). Επίσης, η κα Σαρρή παρουσίασε και εξήγησε στους μαθητές πώς κατασκευάζεται μια μακέτα.
Μαζί με τα παιδιά, κάναμε ένα ταξίδι στο χρόνο και γνωρίσαμε τα κτήρια που φιλοξένησαν την Εθνική μας Βιβλιοθήκη καταλήγοντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που το 2016 θα μετακομίσει η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Εθνική Λυρική Σκηνή.
Τέλος, γνωρίσαμε μερικές από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου και τα παιδιά ψήφισαν το κτήριο που τους άρεσε περισσότερο. Νικητής, προς έκπληξη όλων η μικρή μας Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας.
Ευχαριστούμε την κα Σαρρή για τη διεξαγωγή της δράσης καθώς και τους δασκάλους και τους μαθητές της Ε' τάξης του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.







Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου