Η Υπουργός Πολιτισμού από τα Γιάννινα: Κανένα ακίνητο στο υπερταμείο.. | Epirus World

Η Υπουργός Πολιτισμού από τα Γιάννινα: Κανένα ακίνητο στο υπερταμείο..

Πολύ σύντομα αναμένεται να κλείσει το θέμα με τα ακίνητα του Υπουργείου Πολιτισμού, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι που περιλαμβάνονται στην λίστα με τα παραχωρηθέντα στο υπερταμείο. Αυτό τόνισε από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η οποία ανακοίνωσε παράλληλα τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης για τα ΔΗΠΕΘΕ από τις αρχές της νέας χρονιάς ενώ εμφανίστηκε θετική για το σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών που αφορά στην αξιοποίηση των Οθωμανικών Λουτρών και της Βιβλιοθήκης.

Η Υπουργός τόνισε ότι τα ακίνητα που περιλαμβάνονται στη λίστα του υπερταμείου θα ταυτοποιηθούν και θα αποδοθούν ονομαστικά στο Υπουργείο. Έτσι για πρώτη φορά θα υπάρξει ένας πλήρης κατάλογος των ακινήτων, των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των μνημείων. «Έχει υπάρξει ένας θόρυβος και φασαρία που πολύ σύντομα θα κλείσουν δεδομένου ότι σε όλο αυτό δεν υπάρχει περιεχόμενο», τόνισε η κ. Ζορμπά.

«Τίποτα δεν μεταβιβάστηκε και τίποτα δεν θα μεταβιβαστεί. Θα ήταν παράδοξο και παράνομο να οδηγηθούν τα ακίνητα αυτά σε ιδιώτες», υποστήριξε η Υπουργός, επισημαίνοντας ότι με η παράδοση του καταλόγου όλων των μνημείων θα σημάνει και το τέλος αυτής της υπόθεσης.

Η Υπουργός Πολιτισμού συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου και την Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΙ.

Όπως η ίδια έκανε γνωστό ο θεσμός των ΔΗΠΕΘΕ λειτουργεί πολύ θετικά για την περιφέρεια και ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της χρηματοδότησής τους από τις αρχές του νέου έτους.

Η συζήτηση με τον δήμαρχο, σύμφωνα με την κ. Ζορμπά επικεντρώθηκε και στην αξιοποίηση μνημείων όπως είναι η Οθωμανική Βιβλιοθήκη και τα Λουτρά.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για δύο ιστορικούς χώρους στο Κάστρο των Ιωαννίνων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του Δήμου για την δημιουργία Πάρκου Πολιτισμού.

«Είπαμε ότι θα κάνουμε κοινή προσπάθεια ώστε αυτά να υλοποιηθούν» σημείωσε η Υπουργός.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου