Ελ. Βενιζέλος: Έσβησε η κύρια εστία μετά από 2 ημέρες. Βγάζουν καμένες νταλίκες | Epirus World

Ελ. Βενιζέλος: Έσβησε η κύρια εστία μετά από 2 ημέρες. Βγάζουν καμένες νταλίκες

Μετά από γιγάντια προσπάθεια οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την κύρια εστία της φωτιάς στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, που καίγονταν για δύο ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Η φωτιά έκαιγε στην αριστερή πλευρά, κοντά στην πλώρη, στο τρίτο γκαράζ του πλοίου.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου προκειμένου να ρίξουν αφρό αφού οι υψηλές θερμοκρασίες, που έφθαναν τους 500 βαθμούς Κελσίου, μετέτρεψαν σε καμίνι το γκαράζ και εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς.

Τελικά έκοψαν την σιδερένια πόρτα του ενός τόνου, στο εσωτερικό του πλοίου, και έβγαλαν αρκετά από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης απομακρύνθηκαν από το γκαράζ του πλοίου οχήματα, κάποια εκ των οποίων έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τις φλόγες.

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση κατάσβεσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Ο Κουβέλης στην Ακτή Ξαβερίου

Νωρίτερα, την Ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται το πλοίο, επισκέφθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης.

Τον κ. Κουβέλη συνόδευαν ο απερχόμενος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον αναπληρωτή υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της. Πολλά αυτοκίνητα έχουν εξέλθει χωρίς να έχει σημειωθεί κάποιο πρόβλημα ή σημαντική ζημιά. Ενδεχομένως κάποια από τα οχήματα που είναι στο βάθος του γκαράζ να έχουν υποστεί ζημιά ή να έχουν και κάποια μορφή καταστροφής. Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

«Θέλω να επαναλάβω τη σημαντική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος, αλλά και του πληρώματος του πλοίου. Η κλίση του σκάφους είναι σε επιτρεπτά όρια, περίπου στις 6 μοίρες από ότι ενημερώθηκα, και δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης της θάλασσας και αυτό είναι επίσης σημαντικό. Πιστεύω ότι εντός της σημερινής ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου