Νταϊάνα: Έβλεπε σχέδιο εξόντωσής της από τον Κάρολο- Σχεδιάζει αυτοκινητιστικό ατύχημα | Epirus World

Νταϊάνα: Έβλεπε σχέδιο εξόντωσής της από τον Κάρολο- Σχεδιάζει αυτοκινητιστικό ατύχημα

21 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που βρήκε τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα η Πριγκίπισσα Νταϊάνα.
Ένα γράμμα στον "έμπιστό" της, βάζει ξανά "φωτιά" στο Παλάτι, καθώς η Πριγκίπισσα Νταϊάνα φέρεται να ισχυρίστηκε πως πίστευε ότι ο Πρίγκιπας Κάρολος σχεδίαζε «ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό μου», το οποίο θα την άφηνε με σοβαρό εγκεφαλικό πρόβλημα.
Αυτό θα του επέτρεπε «να παντρευτεί», φέρεται να έγραψε η «πριγκίπισσα του λαού», η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στις 31 Αυγούστου του 1997, δηλαδή πριν από ακριβώς 21 χρόνια.
Το γράμμα αυτό φέρεται να έγραψε στον πρώην μπάτλερ της, Paul Burrell, μόλις 10 μήνες πριν πεθάνει στο δυστύχημα στο Παρίσι, με τις αποκαλύψεις να φέρνει στο «φως» ο Independent.
Ο κ. Burrell κράτησε το γράμμα αυτό στο «σκοτάδι» μέχρι το 2003, όταν και το αποκάλυψε στο βιβλίο του, με τίτλο «A Royal Duty». Σε αυτό, ισχυρίζεται πως η Πριγκίπισσα Νταϊάνα του το είχε δώσει ως δικλείδα ασφαλείας.
Γράφει ότι του είπε πως σκόπευσε να το δημοσιεύσει και πως εκείνος θα έπρεπε να το κρατήσει «για καλό και για κακό».
Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε γράψει το γράμμα μόλις δύο μήνες μετά το διαζύγιό της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, το 1996. Σε αυτό, ισχυρίζονταν πως πίστευε ότι υπήρχε σχέδιο για «ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό του, πρόβλημα με τα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι». 
Λίγο μετά, τον Αύγουστο του 1997, ταξίδευε με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ, στο πίσω κάθισμα μιας Μερσεντές που οδηγούσε ένας σοφές και η οποία τράκαρε στην γέφυρα Pont de l’Alma, στο Παρίσι.
Ο Ντόντι Αλ Φαγέντ και ο σοφέρ του, Henri Paul, πέθαναν στο σημείο. Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο σωματοφύλακας του συντρόφου της, Trevor Rees-Jones, τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Pitie-Salpetriere.
Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του δυστυχήματος και οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν στο νοσοκομείο, πριν τελικά αφήσει την τελευταία της πνοή. Ο σωματοφύλακας ήταν ο μόνος επιζών.
Οι γαλλικές Αρχές διέταξαν έρευνα, η οποία το 1999 απεφάνθη πως ο σοφέρ είχε καταναλώσει ένα… κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και προκάλεσε την σύγκρουση επειδή οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα.
Οι θεωρίες συνωμοσίας, βέβαια, δεν «έσβησαν» ποτέ. Πολλοί δεν πίστεψαν και δεν πιστεύουν ακόμη την «επίσημη» εκδοχή, με τις πιο ακραίες φωνές να μιλούν ανοιχτά για σχέδιο εξόντωσης της πλέον αγαπητής Πριγκίπισσας του βρετανικού λαού. Ένα σχέδιο που είχε εκπονήσει το ίδιο το Παλάτι. 
Οι αποκαλύψεις του βιβλίου για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα
Ιστορίες σαν αυτήν του πρώην μπάτλερ της, έρχονται να δώσουν τροφή στις θεωρίες συνωμοσίας. Το όνομα του Πρίγκιπα Καρόλου είχε αρχικά γραφτεί στο βιβλίο του κ. Burrell, ωστόσο η πλήρης κατηγορία αποκαλύφθηκε το 2007, κατά την διάρκεια της ανάκρισης.
Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα φέρεται να έλεγε: «Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα, τον Οκτώβρη, λαχταρώντας κάποιος να με αγκαλιάσει και να μου δώσει κουράγιο ώστε να μείνω δυνατή και να κρατήσω το κεφάλι ψηλά». 
Επίσης ισχυρίζονταν πως τόσο εκείνη, όσο και η Καμίλα Πάρκερ, η οποία παντρεύτηκε στην συνέχεια με τον Πρίγκιπα Κάρολο, χρησιμοποιήθηκαν ως «δολώματα» από τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος ήθελε να παντρευτεί την πρώην… νταντά του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Πρίγκιπα Χάρι, την Tiggy Legge-Bourke.
«Αυτή η συγκεκριμένη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη. Ο σύζυγός μου σχεδιάζει «ένα ατύχημα» στο αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να παντρευτεί την Tiggy«, έγραφε η Νταϊάνα. 
«Αδύνατον να σχεδίαζαν την δολοφονία της»
Κατά την ανάκριση, η εγκυρότητα του γράμματος αμφισβητήθηκε από μία εκ των κοντινότερων φίλων της Νταϊάνα, την Lucia Flecha da Lima, η οποία ισχυρίστηκε πως ο κ. Burrell ενδέχεται να το είχε παραποιήσει.
Ως μία από τις πιο έμπιστες φίλες της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, είπε στο Δικαστήριο πως δεν πίστευε ότι η Νταϊάνα φοβόταν για την ζωή της.
«Ο Paul Burrell ήταν απόλυτα ικανός να πλαστογραφήσει τον γραφικό χαρακτήρα της Νταϊάνα. Δεν πιστεύω ότι φοβόταν για την ζωή της, ειδικά από τον Πρίγκιπα Κάρολο, τον μελλοντικό Βασιλιά της χώρας», τόνιζε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το αν θεωρούσε ότι ο Κάρολος θα μπορούσε να σχεδιάσει τον θάνατο της πρώην συζύγου του, ο κ. Burrell επίσης δήλωσε πως ήταν «αδύνατον». «Δεν θα μπορούσα με τίποτα να πιστέψω πως ο πατέρας των παιδιών της ήθελε να την δολοφονήσει. Δεν μπορώ καν να διανοηθώ πως η Πριγκίπισα και ο Αλ Φαγέντ δολοφονήθηκαν. Γνωρίζοντας τα μέλη της βασιλικής οικογένειας όπως τα γνωρίζω, και τα γνωρίζω καλά, πιστεύω πως ήταν αδύνατον«, είπε στην ανάκριση… 
Η μοιραία νύχτα
Ήταν 31 Αυγούστου 1997. Το αυτοκίνητο που μετέφερε την πριγκίπισσα Νταϊάνα καρφώθηκε στη 13η κολόνα του τούνελ Pont de L’Alma στο Παρίσι.
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο σύντροφός της Ντόντι Αλ Φαγέντ και ο οδηγός της μοιραίας λιμουζίνας σκοτώθηκαν στο μοιραίο τροχαίο. Μοναδικός επιζών ο σωματοφύλακάς της Trevor Rees-Jones.
Οι έρευνες για τον θάνατό της απέδωσαν το μοιραίο τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στην πριγκίπισσα του λαού στον οδηγό Henri Paul. Στο αίμα του οδηγού ανιχνεύτηκε ποσότητα αλκοόλ 3 φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.
Μετά από ένα ερωτικό τρίγωνο που έκανε για χρόνια πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, με πρωταγωνιστές την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον πρίγκιπα Κάρολο και τη μετέπειτα γυναίκα του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ήταν επόμενο να πυροδοτηθούν οι φήμες για δολοφονία της.
Είχε προχωρήσει τη ζωή της με τον Ντόντι Αλ Φαγέντ και οι φωτογραφίες από τις κοινές τους διακοπές έκαναν εκείνο το διάστημα τον γύρο του κόσμου. Πριγκίπισσα Νταϊάνα
21 ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όμως, οι θεωρίες συνωμοσίας καλά κρατούν. Τα βέλη στρέφονται από τους παπαράτσι και τη βασιλική οικογένεια μέχρι και τις μυστικές υπηρεσίες Αγγλίας και Γαλλίας.
newsit
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου