Τάξεις υποδοχής σε 18 Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου | Epirus World

Τάξεις υποδοχής σε 18 Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου

Δεκαοκτώ Δημοτικά Σχολεία της Ηπείρου εντάσσονται στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και είναι αυτά που θα αναλάβουν την ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο σχολικό περιβάλλον, κατά τη νέα σχολική χρονιά. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Η υλοποίηση του προγράμματος αποσκοπεί στην μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου μαθητών από ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αλλά και στην ομαλή προσαρμογή των προσφυγόπουλων που παραμένουν στην χώρα μας.

Τα σχολεία της Ηπείρου που εντάσσονται πλέον στις ΖΕΠ είναι τα ακόλουθα:

Δημοτικό Σχολείο Καλαμιάς και Νεοχωρίου, στην Άρτα, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο Νομό Θεσπρωτίας, Δημοτικό Σχολείο Δελβινακίου, Καλπακίου, 1ο Δημοτικό Κόνιτσας, Δημοτικό Σχολείο Περάματος, 4Ο Δημοτικό Ιωαννίνων, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 21ο  Ιωαννίνων, Δημοτικό Σχολείο Καναλίου, Μύτικα, 1ο Φιλιππιάδας, 1ο και 6ο Πρέβεζας στο Νομό Πρέβεζας.

Οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν, θα στελεχώσουν τις Τάξεις Υποδοχής με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται η ομαλή προσαρμογή και η παραμονή στο εκπαιδευτικό σύστημα των μαθητών/τριών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, των μαθητών/τριών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες, καθώς και των προσφυγοπαίδων.

Για την εκπαίδευση των μαθητών/τριών που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας διαμορφώνεται στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ένα ευέλικτο σχήμα θεσμικής και διδακτικής παρέμβασης, το οποίο επιτρέπει στη σχολική μονάδα, αφού σταθμίσει τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών αυτών και τις δυνατότητές της, να επιλέξει εκείνο το σχήμα που μπορεί να τους παρέχει επιπλέον διδακτική υποστήριξη, με σκοπό να τους βοηθήσει να προσαρμοστούν και να ενταχθούν πλήρως στις κανονικές τάξεις στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου