Μέρες του Αυγούστου, μέρες της Ηπείρου… | Epirus World

Μέρες του Αυγούστου, μέρες της Ηπείρου…

Στην τελική ευθεία για το Δεκαπενταύγουστο και η Ήπειρος, απ’ άκρη σ’ άκρη φοράει τα καλά της. Τα γιορτινά της. Ακόμη και το πιο ορεινό, το πιο ξεχασμένο χωριό, τις ημέρες τούτες κάνει… Ανάσταση! Πάσχα του καλοκαιριού, αποκαλείται η Κοίμηση της Θεοτόκου και για τα χωριά αποτελεί την κορυφαία στιγμή του χρόνου. Είναι οι μέρες που φέρνουν πίσω τους ξενιτεμένους. Είναι οι λίγες μέρες που επιστρέφουν οι απόδημοι. Που τα σπίτια ανοίγουν και οι πλατείες γεμίζουν παιδικές φωνές. Κι ύστερα το μεγάλο αντάμωμα.. Στα πανηγύρια ή τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται. Στον ήχο του κλαρίνου που θα παίξει ένα παλιό μοιρολόι και στα βήματα του χορού που θα στηθεί στην πλατεία ή στον περίβολο της εκκλησιάς!

Μέρες του Αυγούστου. Μοναδικές.

Για κάθε χωριό, για κάθε σπιτικό. Είναι το ομορφότερο διάλειμμα για όλους όσους έχουν μείνει να κρατούν ζωντανό έναν τόπο που ερημώνει. Για κείνους που επιμένουν να ζουν και να εργάζονται σε συνθήκες δύσκολες..

Μέρες του Αυγούστου, μέρες της Ηπείρου! 
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου