Μητρόπολη: Ύπουλος προσηλυτισμός | Epirus World

Μητρόπολη: Ύπουλος προσηλυτισμός

Την αντίδραση της Μητρόπολης Ιωαννίνων προκάλεσε η εμφάνιση που κάνουν τις τελευταίες ημέρες, ομάδες προτεσταντών διανέμοντας την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση μαζί με άλλο έντυπο υλικό.

«Η Ιερά Μητρόπολη, σε γραπτή επικοινωνία που είχε με την εν λόγω ομάδα, συνέστησε, εάν θέλουν όντως να βοηθήσουν στη διάδοση της Καινής Διαθήκης, να δωρίσουν τα έντυπα στην Ιερά Μητρόπολη, ώστε η ίδια η τοπική Εκκλησία, η οποία ήδη έχει μοιράσει χιλιάδες αντίτυπα, να συνεχίσει την διανομή της εγκεκριμένης μεταφράσεως, χωρίς να υπάρχει επέμβαση μιας μη Ορθόδοξης ομάδας στο ποιμαντικό της έργο, πράγμα που μπορεί από την ομάδα αυτή να στοχεύει σε ύπουλο προσηλυτισμό.

Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί έκαναν όπως πάντοτε την πονηριά τους, να διανείμουν μόνοι τους την Καινή Διαθήκη μαζί με άλλο υλικό», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Απευθυνόμενη δε προς τους πιστούς, σημειώνει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται εκτός εκκλησίας, ωστόσο οι Καινές Διαθήκες που διανέμουν έχουν την έγκριση της Ιεράς Συνόδου και όσοι τις έλαβαν μπορούν να τις κρατήσουν.

«Το άλλο, όμως, ύπουλο προσηλυτιστικό υλικό δεν πρέπει να γίνει δεκτό», διευκρινίζεται με έμφαση.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου