Ιωάννινα: Κάτοικοι εναντίον και Δήμου για την Λεωφόρο Νιάρχου | Epirus World

Ιωάννινα: Κάτοικοι εναντίον και Δήμου για την Λεωφόρο Νιάρχου

Μπούμερανγκ επιστρέφει στη Δημοτική Αρχή η κίνηση να εναντιωθεί στην ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου και ως ένα βαθμό να ταυτιστεί με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που αντιδρούσαν.

Στην πορεία τα πλάνα της άλλαξαν και ουσιαστικά εγκατέλειψε όσους διαφωνούσαν με το έργο και αθέτησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει, όταν το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποτέλεσμα;

Οι κάτοικοι, δια της Επιτροπής που έχουν συστήσει, να στρέφονται τώρα εναντίον και του Δήμου και μάλιστα με αιχμηρή φρασεολογία.

Η Συντονιστική Επιτροπή μιλά για εμπαιγμό των διαμαρτυρομένων εκ μέρους του Δήμου και με εξώδικα στρέφεται εναντίον του και εναντίον της Περιφέρειας.

Όπως σημειώνουν, παρήλθαν πέντε μήνες από την ώρα που κατατέθηκε αίτηση στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει συζήτηση για το έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

«Η Δημοτική Αρχή παλινδρομεί αναιτίως μεταξύ της πραγματικότητας που την ώθησε στον χαρακτηρισμό του έργου ως «φαραωνικού» και του συμβιβασμού της με τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη από τον αδικαιολόγητο φόβο «να μην χρεωθεί την ματαίωση του έργου» ανεξαρτήτως του αποτελέσματος και των συνεπειών που ο συγκεκριμένος σχεδιασμός του έργου επιφέρει στο περιβάλλον, στο κυκλοφοριακό, στην γιγάντωση του κόστους κατασκευής και στην απαξίωση περιουσιών και επιχειρήσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η Επιτροπή στρέφεται και κατά της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει δώσει τα στοιχεία της μελέτης του έργου και των τροποποιήσεων που έχουν γίνει.

Τέλος ζητούν από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη να συνεργαστούν ώστε να αλλάξει ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου έργου, να περιοριστεί το κόστος κατασκευής και έτσι να υπάρξουν περιθώρια για την δρομολόγηση άλλων έργων, όπως ο κόμβος της Εγνατίας, οι αναπλάσεις στο Κάστρο και τη Σιαράβα και άλλα.
epiruspost.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου