5 πράγματα που συμβαίνουν σοτ μυαλό σου όταν ξεκινάς γυμναστική | Epirus World

5 πράγματα που συμβαίνουν σοτ μυαλό σου όταν ξεκινάς γυμναστική


Οι μέρες που περνάμε μπροστά σ’ έναν υπολογιστή στο γραφείο μας, ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος και το στρες χρησιμοποιούνται συχνά ως κύριες δικαιολογίες για να μη προσπαθούν οι άνθρωποι να κάνουν και λίγη γυμναστική. Αυτό που πιθανώς δεν γνωρίζετε είναι ότι το άθλημα μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικοί στην εργασία λόγω των αναρίθμητων οφειλών που έχει στο σώμα.

1.Θα νιώσεις καλύτερα

Όταν μιλάμε για αυτόν τον όρο του να αισθανόμαστε καλύτερα, δεν αναφερόμαστε μόνο σε μια κατάσταση πνεύματος που προκαλείται από ένα πλαίσιο αλλά μια χημική διαδικασία που συμβαίνει στον εγκέφαλό μας. Και αυτό γιατί ο αθλητισμός μας βοηθά να αυξήσουμε τη σεροτονίνη και τη νοραδρεναλίνη , απελευθερώνοντας στο σώμα μας και την ενδορφίνη, μια νευρορμόνη σε σύγκριση με τους ειδικούς της μορφίνης και τις επιδράσεις της.

2. Ο εγκέφαλος ο οποίος θα εκκρίνει περισσότερες ουσίες που σχετίζονται με την ευτυχία

Τη στιγμή που κάνετε ένα άθλημα, η ντοπαμίνη, έναν δυνατό νευροδιαβιβαστή που συνδέεται έντονα με το αίσθημα της αγάπης και με εκείνο που έχετε όταν κερδίζετε ένα βραβείο λαχειοφόρου αγοράς, αυτό ελευθερώνεται με τον ίδιο τρόπο. Λόγω αυτού του νευροδιαβιβαστή υπάρχουν μερικοί εθισμένοι σε αθλήματα ή άλλες δραστηριότητες που παράγουν ευχαρίστηση

3. Σου οξυγονώνει τον εγκέφαλο

Μερικές μελέτες δείχνουν πως ο αθλητισμός διεγείρει το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων στο σώμα, γεγονός που βοηθά το φρέσκο οξυγόνο να φτάσει στον εγκέφαλο. Έτσι, το όραμά σας και οι κινητικές σας ικανότητες θα βελτιωθούν σημαντικά λόγω του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιδρά μέσω αυτής της διαδικασίας.

4. Θα γίνεις πιο προσεκτικός

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι ο αθλητισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε την ικανότητά σας να εστιάζετε όχι μόνο κατά τη διάρκεια των σωματικών δραστηριοτήτων αλλά και στον υπόλοιπο χρόνο, όπως και όταν βρίσκεστε στο γραφείο. Η προσοχή είναι μια λειτουργία που εξαρτάται από την προμετωπική περιοχή του φλοιού και μπορεί να βελτιωθεί μόνο με μια ώρα άσκησης.

5. Βοηθάει τον εγκέφαλο να αναπτυχθεί

Εάν ένα καλό βιβλίο σας βοηθά να εξελιχθείτε , ο αθλητισμός βοηθά τον εγκέφαλό σας να αναπτυχθεί οργανικά. Ο εγκέφαλος αποτελείται από δύο συστατικά, τους νευρώνες και τα γλοιακά κύτταρα, καθιστώντας τον απλούστερο για τον εγκέφαλο και τα υποστηρικτικά κύτταρα. Όταν κάνετε αθλήματα, ο φλοιός είναι παχύς και αυτό οφείλεται στη γέννηση νέων γλοιακών κυττάρων. Επιπλέον, αυτό μεταφράζεται σε μια καλύτερη απόδοση του εγκεφάλου που αναπτύσσεται σαν μυς.

Πηγή: wall-street.ro

Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου